In 17 stappen aan de slag met SpotWeb op je NAS

Door: Maikel Dijkhuizen | 26 mei 2016 07:13

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

14 Integratie downloadclient

Als SABnzbd eenmaal op je NAS is geconfigureerd, laat je het downloadprogramma simpel met SpotWeb samenwerken. Ga binnen SpotWeb naar Configuratie / Voorkeuren wijzigen / NZB afhandeling. Bij het bovenste onderdeel selecteer je Roep SABnzbd aan via HTTP door SpotWeb. Vul vervolgens de url in waarop SABnzbd bereikbaar is. Verder heb je de zogeheten API-sleutel van het downloadprogramma nodig. Je achterhaalt die door in SABnzbd naar Instellen / Algemeen te navigeren. Kopieer de API-sleutel naar het juiste SpotWeb-veld en bevestig met Wijzig. Dankzij deze koppeling is SpotWeb voortaan in staat om rechtstreeks downloadopdrachten naar SABnzbd te sturen.

15 Updaten en downloaden

Nu ben je klaar om de database met alle spots van mediabestanden op te halen. Open SpotWeb en klik linksonder bij Onderhoud op Ophalen. Let op: dit duurt meestal enkele uren. Laat SpotWeb openstaan en wacht af totdat de spots in beeld verschijnen. SpotWeb is nu klaar voor gebruik.

Het importeren van de SpotWeb-database gaat helaas niet altijd vlekkeloos. In de praktijk blijkt dat SSL-versleuteling van de nieuwsserver vaak roet in het eten gooit. Via Configuratie / Instellingen / Nieuwsservers schakel je SSL-encryptie uit. Verder kun je bij problemen de database op een andere manier updaten. Ga in DSM naar Configuratiescherm / Taakplanner / Maken / Door de gebruiker gedefinieerd script. Typ als script /usr/bin/php /volume1/web/spotweb/retrieve.php en klik op Planning. Als je deze taak periodiek uitvoert, hoef je de database niet meer handmatig bij te werken.

16 QNAP-NAS

SpotWeb is ook voor diverse andere NAS'en beschikbaar, zoals producten van QNAP. Wel is het een hele uitdaging om het programma hierop werkend te krijgen. Op internet circuleren bij diverse fora zogeheten qpkg-pakketten van SpotWeb die je aan de NAS kunt toevoegen. SpotWeb heeft daarnaast diverse andere tooltjes nodig om te functioneren. Zoek naast SpotWeb verder ook naar qpkg-bestanden van Entware-ng en SABnzbdplus. Net als bij een Synology-NAS het geval is, bewaart SpotWeb alle spots in een database. Ga naar Configuratiescherm / Applicatie-servers / SQL Server en zet een vinkje voor Activeer SQL Server. Bevestig met Toepassen.

17 Qpkg-bestanden installeren

Zodra je eenmaal een qpkg-bestand van SpotWeb en de andere genoemde tooltjes uit de vorige stap te pakken hebt, voeg je die eenvoudig aan de QNAP-NAS toe. Open het onderdeel App Center en klik rechtsboven op het tandwiel-pictogram om de instellingen te openen. Via Bladeren zoek je het gewenste qpkg-bestand op. Bevestig vervolgens met Installeren / OK. Belangrijk is dat je de juiste volgorde hanteert. Installeer eerst Entware-ng, vervolgens SABnzbdplus (inclusief Python en Git) en als laatste SpotWeb. Een voorwaarde is dat SABnzbd volledig is ingesteld, alvorens je SpotWeb gebruikt. Surf naar http://IP-adres_NAS/spotweb/install.php om SpotWeb te configureren (zie stap 7).

2 Reactie(s) op: In 17 stappen aan de slag met SpotWeb op je NAS

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 mei 2016 12:38 Anoniem
  Bedankt voor deze uitleg!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 juni 2016 17:21 Anoniem
  Is het mogelijk de handleiding te update voor DSM 6.0? Webservices zit namelijk niet meer in 6.0.. thanks.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.