InsideCAT 4.12 Lite Edition

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 18 augustus 2010 13:24

Apps & Software

Slaat u vaak dingen op een usb-stick op of brandt u vaak cd's? Als u met veel bestanden en (verwisselbare) media te maken hebt, dan weet u als geen ander hoe belangrijk het is om de boel op orde te houden. Met een bureau vol cd's en usb-sticks raakt u snel het overzicht kwijt. De opmerking maken: 'ik weet waar alles ligt' is leuk, maar documenteren is en blijft het beste.

InsideCAT is een programma dat is ontwikkeld om u op eenvoudige wijze uw cd's, usb-sticks, mappen op de harde schijf enzovoort te laten catalogiseren. Zo kunt u snel vinden wat u zoekt (ervan uitgaande dat u het schijfje of de stick zelf uiteraard ook netjes opbergt). Het openen van het programma is een beetje schrikken. Voor een programma dat u moet helpen 'opruimen' is de interface namelijk er druk en rommelig. Niet erg fraai, maar dat is een kwestie van smaak. U kunt grofweg drie verzamelingen toevoegen: een disk (cd, dvd, diskette, zip-drive, enzovoort), een map of een audio-cd (dit laatste apart, omdat de eigenschappen daarvan erg specifiek zijn).

U kunt eenvoudig een map of cd scannen om de inhoud te indexeren.

Goed, maar complex

Om iets te indexeren plaatst u een schijf of verwijst u naar een map. Vervolgens geeft u een omschrijving in voor de verzameling of plaatst u hem bijvoorbeeld in de verzameling muziek, en laat u het programma scannen. Het resultaat is een uitgebreide indexering van uw medium. Hierin kunt u eenvoudig zoeken, er kan zelfs in een gecomprimeerd bestand gezocht worden. Jammer is dat u zelf geen heldere nummering kunt toekennen, aan de hand waarvan u bijvoorbeeld cd's of sticks in uw kast kunt ordenen.

InsideCAT is in de basis een prima programma, maar de interface is erg overweldigend en nog niet heel erg duidelijk. Met een verbetering van de interface en misschien een goede wizard kan in een volgende versie de score zo een punt omhoog.

InsideCAT 4.12 Lite Edition

Freeware

Taal Engels

Medium 10,42 MB download

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 19,5 MB harde-schijfruimte

Maker Víctor García Tascón

Oordeel 7/10

Pluspunten

Snel verschillende media indexeren

Goede zoekfunctie, ook in gecomprimeerde bestanden

Minpunten

Interface niet echt prettig en overzichtelijk

Niet zelf een catalogusnummering toevoegen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: InsideCAT 4.12 Lite Edition

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.