Insomnia 1.1.0.0

Door: guus-crone | 01 september 2011 12:17

Apps & Software

Standaard staan de meeste pc's zo ingesteld dat ze na enige tijd van inactiviteit automatisch in slaapstand worden gezet. Dat is prima, want het voorkomt onnodig stroomgebruik. Er zijn echter situaties waarin de pc in slaapstand gaat als dat niet gewenst is, bijvoorbeeld tijdens een virusscan. In dergelijke gevallen kan het programma Insomnia uitkomst bieden.

De automatische slaapstand, zoals die op de meeste pc's in Energiebeheer staat ingeschakeld, is een nuttige functie die onnodig stroomverbruik voorkomt. Zodra er enige tijd geen invoer via het toetsenbord of de muis is, zal de pc in slaapstand gaan. Er zijn echter situaties waarin het ongewenst is dat de pc in slaapstand gaat. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn tijdens een download die lange tijd in beslag neemt, of gedurende het uitvoeren van een langdurige bestandsconversie of virusscan. In dergelijke gevallen kunt u de automatische slaapstand natuurlijk tijdelijk uitschakelen in Energiebeheer, maar dat is niet echt handig. Om uw pc tijdelijk uit zijn slaap te houden, ontwikkelde David Anson, een medewerker van Microsoft, het simpele stand-alone tooltje Insomnia. Wanneer u dit start, verschijnt er een venster dat meldt dat de pc niet in slaapstand gaat zolang dat venster open staat. U kunt dit venster eventueel naar het systeemvak minimaliseren, zodat het niet voortdurend in beeld is. Het zip-bestand bevat drie versies: één voor 32bits-besturingssystemen, één voor 64bits-systemen, en een zogenoemde .NET-versie, waarvan het nut ons niet duidelijk is. De twee eerstgenoemde versies blijken hun taak echter uitstekend uit te voeren. Het programma vereist geen installatie en is dus handig om mee te nemen op een usb-drive.

Insomnia houdt uw pc wakker.

Insomnia 1.1.0.0

Taal Engels

Download 319 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Eenvoudig te gebruiken stand-alone programma

Vergt geen systeemvermogen

Minpunten

Onduidelijk waar de .NET-versie voor bedoeld is

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Insomnia 1.1.0.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.