Intel: 'Microsoft nog niet klaar met Windows 8'

© PXimport

Intel: 'Microsoft nog niet klaar met Windows 8'

Geplaatst: 26 september 2012 - 08:16

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Redactie ID.nl

Amper een maand voor de release is Microsoft nog altijd niet klaar met Windows 8. Dat heeft Intel-topman Paul Otellini tegenover medewerkers laten weten, zo schrijft althans persbureau Bloomberg.

Hoewel Microsoft zijn nieuwe besturingssysteem eind oktober in de winkels wil leggen, zijn er volgens Otellini nog aardig wat dingen die er aan het OS versleuteld moeten worden. Dat zou de Intel-topman verklaard hebben tijdens een besloten presentatie op een Taiwanees Intel-evenement.

Welke zaken er volgens Otellini nog door Microsoft moeten worden aangepakt, is niet bekend. Volgens de topman is het echter goed mogelijk dat Microsoft Windows 8 vrijgeeft voordat deze helemaal af is, waarna middels updates de laatste zaken kunnen worden aangepast.

Bugs

Analisten verwachten dat Windows 8 nog vol bugs zal zitten wanneer het eind oktober verschijnt. Zo voorspelt Michael Cherry van Directions dat Windows 8 een herhaling wordt van het slecht ontvangen Windows Vista uit 2007. Net als bij Vista hebben fabrikanten volgens Cherry ook bij Windows 8 maar weinig tijd gekregen om hun drivers te optimaliseren, met alle bugs en problemen tot gevolg.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten