Internetten in het buitenland

Door: Martin Gijzemijter | 12 september 2011 11:34

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

9. DROAM

Er is nog een andere, zeer originele oplossing, in de vorm van DROAM. DROAM is een dienst die speciaal is ontwikkeld voor mensen die tijdelijk gebruik willen maken van internet in het buitenland, maar geen abonnement willen afsluiten of hoge bedragen willen betalen per MB. Wanneer u van plan bent om naar het buitenland te gaan, laat u DROAM via de site weten waar u heen gaat en voor hoe lang, waarna zij u een offerte sturen voor de genoemde periode, waarbij u een bundel krijgt van 50 MB per dag. U krijgt een apparaatje opgestuurd dat een 3G-signaal omzet in wifi, zodat u vijf apparaten tegelijkertijd van internet kunt voorzien in het buitenland. Op de site meldt DROAM dat u 27,50 euro betaalt voor de eerste dag, en daarna 3,50 euro voor elke dag dat u internet gebruikt. U betaalt alleen voor de dagen die u gebruikt. De bundel van 50 MB neemt u niet mee naar de volgende dag, dat is jammer. Maar u kunt ook niet per ongeluk over de bundel heen, want zodra u de limiet bereikt, wordt de verbinding verbroken. Wilt u meer dan 50 MB per dag? U kunt ook 1 GB kopen voor de gehele vakantieperiode, waarbij u niet vastzit aan een daglimiet. Voor de eerste GB betaalt u 65 euro, daarna 45 euro voor iedere extra GB. Na afloop stuurt u het apparaatje weer terug.

DROAM stelt u in staat om, met behulp van een mifi-router, internet te 'huren'.

10. Mifi

Als het concept van DROAM u aanstaat, maar u ziet het niet zitten om een apparaat telkens te huren, dan is er een soortgelijke oplossing in de vorm van mifi. Mifi staat voor mobile wifi. U kunt verschillende mifi-routers kopen (bijvoorbeeld op mifiwinkel.nl) waaronder ook hetzelfde apparaat dat gebruikt wordt door DROAM. Dit betekent dus, wanneer u een simkaart hebt met databundel voor in het buitenland, u deze in de mifi-router kunt plaatsen. Zo kunt u (net als bij DROAM) verschillende apparaten van draadloos internet voorzien. Uiteraard is deze optie niet alleen nuttig in het buitenland, maar ook in eigen land, aangezien u bijvoorbeeld uw wifi-iPad op die manier onderweg kunt gebruiken, omdat het 3G-signaal wordt omgezet in draadloos internet. Ideaal. Nadeel is wel dat mifi-routers allesbehalve goedkoop zijn, u bent een bedrag kwijt tussen de 110 en 170 euro.

U kunt ook zelf een mifi-router kopen en daar een sim in plaatsen.

11. Slim boeken

U kunt natuurlijk heel veel moeite doen om een dongel te bemachtigen die u in het buitenland internet verschaft of een van de andere opties uit dit artikel te benutten, maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om slim te boeken. En met slim bedoelen we dat u bij de keuze van uw hotel, de beschikbare internetverbinding mee kunt laten wegen. In Nederland zijn we, met name in de hotels, erg verwend als het gaat om internet. In het buitenland zijn er nog genoeg accommodaties die geen internet bieden, maar ook accommodaties die razendsnel internet bieden, waarbij er ook nog verschil is tussen accommodaties die dat gratis verstrekken of die daar iets voor rekenen. Tenzij u echt de hele dag internet moet hebben, is het wellicht nog veel slimmer om een hotel uit te kiezen met draadloos internet op de kamer. Op die manier kunt u overdag genieten van het 'weg zijn' en het niet verbonden zijn met de wereld, terwijl u 's avonds alles online kunt doen dat u wilt doen. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat u het internet onderweg niet nodig hebt.

Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon een hotel te boeken waar internet aanwezig is.

12. Internetcafé

Het lijkt niet meer van deze tijd, en dat is het eigenlijk ook niet, maar in de grote steden overal ter wereld zijn nog steeds vele internetcafés te vinden die u in uw online behoeften kunnen voorzien. Dat is in verhouding duur, want als u de hele dag online moet zijn, dan is zo'n café veel te prijzig, bovendien is de privacy beperkt. Moet u echter elke dag even wat e-mails beantwoorden, dan is een internetcafé misschien een veel betere optie dan zelf internet regelen.

Moet u iedere dag online, maar niet heel lang? Denk dan eens aan het oude vertrouwde internetcafé.

Wifi op locatie

Als u zeker weet dat er op de locatie waar u verblijft een draadloos internetsignaal is, neem dan eens contact op met deze locatie om te controleren wat voor dienst dit is. Het kan namelijk een openbare dienst zijn waar iedereen zomaar gebruik van mag maken, of een dienst die u moet afnemen op de betreffende locatie. Het is echter ook goed mogelijk dat het niet zomaar om een draadloos punt gaat, maar om een hotspot. Dit betekent dat u op die locatie kunt inloggen met een account van bijvoorbeeld XS4ALL of T-Mobile. Dit soort hotspots zijn handig, omdat u dan zowel thuis als in het buitenland van dezelfde hotspots gebruik kunt maken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u een grote internationale provider kiest, met dekking in verschillende landen (zoals T-Mobile). Is een dergelijke hotspot voor u beschikbaar op locatie, dan kan u dat heel wat geld besparen en daarbij hoeft u geen eigen randapparatuur mee te nemen.

0 Reactie(s) op: Internetten in het buitenland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.