Invited Smart Lock - Nooit meer op zoek naar je sleutelbos

Door: Lennart Koster | 05 november 2015 20:46

Overige elektronica

Het is een flinke trend: je huis steeds slimmer maken. Zo hoeven we al niet meer op te staan om de lampen aan te doen of om de verwarming wat hoger te schroeven. Met de Invited Smart Lock maak je ook eenvoudig de deur open met jouw telefoon of afstandsbediening.

None

Invited Smart Lock

Prijs:

€ 300,-

Cilindermaat:

30 / 30 mm

Afmeting bevestingsplaat:

50 x 110 mm

Aantal SKG sterren:

2

Aantal afstandsbedieningen meegeleverd:

2

Aantal sleutels meegeleverd:

3

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Eenvoudig
 • Montage
 • Slot-instellingen
 • Minpunten
 • Prijs
 • Formaat

Ook bij de Smart Lock is een sleutel onmisbaar

De Invited Smart Lock wordt geleverd met twee afstandsbedieningen. In deze afstandsbedieningen zitten tevens sleutels verwerkt. Naast deze twee sleutels, krijg je nog een derde reservesleutel meegeleverd. Het is namelijk zo dat je slechts één kant van de deur slim maakt, aan de andere kant gebruik je gewoon je oude deurbeslag met het meegeleverde nieuwe slot. Mocht je toch een keer buiten staan zonder de afstandsbediening, dan kan je altijd nog het slot eraf draaien met de ouderwetse sleutel. Lees ook: Bestuur je huis met de Raspberry Pi.

Dik op je deur

De Invited Smart Lock heeft een metalen frontje met daaronder een plastic behuizing. Doordat de deurknop aardig vol met elektronica en sensoren zit, is hij aardig dik en zwaar. Gelukkig merk je niets meer aan het gewicht als hij eenmaal hangt. De dikte blijf je wel zien. Mooier wordt je deur er niet van, want het ziet er vrij lomp uit.

De afstandsbedieningen zijn niet mooi, puur praktisch en ze voelen robuust aan, waardoor ze niet zullen beschadigen als ze in je broekzak zitten met een hoop andere sleutels er bovenop.

Ook voor mensen met twee linkerhanden

Het monteren van de Smart Lock is redelijk eenvoudig, daar heeft Invited goed over nagedacht. Het nadeel is dat elke deur anders is. Het kan dus voorkomen dat het slot niet in je deur past. Je kunt dan een grotere versie bestellen in de webshop.

Alles wat je nodig hebt voor het bevestigen van de Smart Lock is meegeleverd, zowel de schroeven als de batterijen. Het enige waar jij nog voor moet zorgen, is een schroevendraaier. Mocht je er niet uit komen, dan kan je op YouTube filmpjes vinden waarin uitgelegd staat hoe je het zelf monteert. Ze zeggen dat iedereen het in tien minuten gedaan heeft, maar dat zal lang niet iedereen lukken.

Gemak dient de mens

Het is eigenlijk heel simpel: in plaats van je sleutels te gebruiken, open je met de Invited Smart Lock de deur met een afstandsbediening of met de HomeWizard app. Net als dat je je auto opent dus, gewoon door op een knop te drukken.

Dit werkt soepel, maar is niet heel spectaculair. Wat wel heel leuk is, is dat je het slot op drie verschillende standen kan zetten. Zet hem op altijd vergrendelen, nachtslot of dagslot zodat je zelf kan bepalen hoe (gemakkelijk) je de deur opent. Ook kan je de klopmodus aanzetten, waardoor je met drie keer kloppen de deur opent. Ideaal als je je auto voor de deur aan het wassen bent of als je in de tuin bezig bent. Je hoeft dus geen sleutels meer mee te nemen.

Dit is allemaal nog handiger als je HomeWizard hebt geïnstalleerd thuis. Dan kan je het namelijk met je app doen en kan je het ook zien als de deur nog open staat.

Dit is alleen een kostbaar geintje. Alleen de Invited Smart Lock is al 300 euro en de accessoires kosten ook niet niks. Voor een extra sleutel ben je al 50 euro kwijt. Wil je dan ook nog de deurknop in combinatie met HomeWizard gebruiken, dan moet je ook nog een duur HomeWizard pakket aanschaffen.

Met een gerust hart op pad

Al met al werkt het geheel eenvoudig en heb je zelf in de hand hoe je de deur op slot zet. Belangrijk is wel dat je de deur goed op slot doet als je weg bent en niet per ongeluk de klopmodus aan laat staan. Veiliger dan een ouderwetse deur is het dus niet direct. Let goed op welke stand je Invited Smart Lock staat voor je vertrekt, nog steeds goed je deur op slot doen dus.

De afstandsbedieningen zijn volgens Invited extra goed beveiligd. Het signaal dat wordt verstuurd, gaat over een extra goed beveiligde 128 bits encryptie. Hiermee garandeert Invited dat het even veilig is als een gewoon slot. Verder is het slot voorzien van een SKG keurmerk, waardoor het voldoet aan het politiekeurmerk Veilig Wonen.

Conclusie

De Invited Smart Lock werkt uitstekend. Hij luistert naar al je commando's en is eenvoudig te bedienen. Er zitten een paar leuke opties aan, zoals de klopfunctie. Zo hoef je geen sleutelbos meer mee te nemen als je bij en om het huis bezig bent. Toch is 300 euro voor een draadloze deurknop een hoop geld. Je betaalt toch snel drie á vier keer zoveel dan een ander deurbeslag met het SKG keurmerk. Daarnaast zijn ook de accessoires niet goedkoop. Vraag jezelf dus af of je het over hebt voor dat beetje extra gemak.

3 Reactie(s) op: Invited Smart Lock - Nooit meer op zoek naar je sleutelbos

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 november 2015 21:37 Kasander
  Waarom niet gelijk een slot die je ontgrendeld d.m.v. een irisscan? Alleen dan heb je helemaal geen sleutel meer nodig.

  Nu kan je dus nog steeds wat vergeten!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 november 2015 01:20 Anoniem
  Waarom niet een centrale domotica unit die meer zaken kan besturen?
  Zoals, verlichting deur, bewakingscamera, termostaat etc.. Alles via 1 app. Alleen je slot is nogal karig namelijk.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 november 2015 09:47 Lennart
  Beste Gast, je kunt deze Smart Lock koppelen aan je HomeWizard. Dan kan je ook met je telefoon aan de gang. Met een HomeWizard kan je inderdaad heel je huis slim maken. Er zit alleen aardig wat verschil in kwaliteit en wensen, dus is het mooie dat je zelf je producten uit kan kiezen om jouw huis smart te maken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.