Iomega eGo Desktop Hard Drive USB 3.0

Door: Jeroen Boer | 16 november 2010 17:57

Review

De Iomega eGo Desktop Hard Drive USB 3.0 is voorzien van een usb3.0-verbinding, zodat u hem vlot kunt vullen met gegevens. In combinatie met zijn ruimte opslagcapaciteit van 2 TB lijkt dit een handige schijf om back-ups op te maken.

De Iomega eGo Desktop Hard Drive USB 3.0 bevat een harde schijf van 2 TB waarop u netto 1,8 TB aan gegevens kwijt kunt. De behuizing doet met zijn gladde zijkanten denken aan de 2,5inch-uitvoeringen van Iomega’s eGo-schijven. Toch vinden we hem dankzij de brede kunststof ring in het midden minder mooi. Bovendien komt de gebruikte kunststof goedkoop over. De behuizing kan plat neergelegd worden op tafel en heeft vier rubberen dopjes zodat u geen krassen krijgt. Daarnaast wordt er een standaard meegeleverd waarmee u de eGo rechtop zet. Deze standaard is echter van slap kunststof en stevig staat de schijf hier niet op. Iets wat we wel kunnen waarderen, is dat de behuizing een aan/uit-schakelaar heeft. Zo weet u zeker dat de schijf niet onnodig aanstaat, wel zo prettig als u er enkel back-ups op bewaart. De meegeleverde usb3.0-kabel is met een lengte van een meter niet heel erg lang. Aangezien de eGo Desktop Hard Drive een 3,5inch-schijf bevat, is een externe voedingsadapter noodzakelijk.

De eGo Desktop Hard Drive USB 3.0 staat niet heel stevig op zijn standaard.

De eGo wordt compleet verkocht met back-upsoftware, die u met behulp van het serienummer kunt downloaden op de website van Iomega. Het back-upprogramma Iomega QuickProtect is qua interface nogal rommelig en heeft niet erg veel opties. Daarnaast krijgt u ook nog het back-upprogramma EMC Retrospect Express. Dit is beter instelbaar, maar zit ook niet erg duidelijk in elkaar. Meer dan leuk extraatjes zijn de back-upprogramma’s dan ook niet. Verder krijgt u een licentie van een jaar op Trend Micro Internet Security.

Prestaties

De prestaties van de eGo zijn in overeenstemming met onze verwachtingen en zijn door de 3,5inch-schijf een stuk sneller dan externe harde schijven met een 2,5inch-schijf. De sequentiële leessnelheid bedraagt 120 MB/s, terwijl de sequentiële schrijfsnelheid 118 MB/s bedraagt. Als we de schijf aansluiten via usb 2.0 zien we geen verrassingen: de sequentiële leessnelheid daalt tot 28 MB/s, terwijl de sequentiële schrijfsnelheid ook op 28 MB/s blijft steken.

Conclusie

De eGo Desktop hard Drive USB 3.0 is zoals verwacht een vlotte externe harde schijf. De behuizing voldoet, maar is deels gemaakt van een goedkope kunststof. De meegeleverde voet is helaas erg onstabiel en komt niet stevig over. Wanneer u de schijf wilt gebruiken voor back-ups is het handig dat er een aan/uit-schakelaar opzit. Hebt u een usb3.0-aansluiting op uw pc en bent u op zoek naar een externe harde schijf met lekker veel opslagcapaciteit, dan is deze eGo een aardig exemplaar. We zouden hem wel zonder de standaard gebruiken.

Iomega eGo Desktop Hard Drive USB 3.0 2 TB

Prijs € 199,90

Garantie 3 jaar

Oordeel 7/10

Pluspunten

Aan/uit-schakelaar

Snel

Minpunten

Slappe standaard

Meegeleverde usb-kabel niet erg lang

Testsysteem

Processor AMD Phenom II 955 BE (@ 3,5 GHz)

Moederbord Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

Geheugen 4 GB DDR3 1333 MHz

Harde schijf Samsung F2 Eco Green 1 TB

Grafische kaart ATI Radeon HD 5750 1 GB

Usb3.0-uitbreidingskaart ASUS U3S6

Besturingssysteem Windows 7 Home Premium 64 bit

0 Reactie(s) op: Iomega eGo Desktop Hard Drive USB 3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.