Iomega ScreenPlay TV Link, Director Edition

Door: Joris Peterse | 01 januari 2011 11:08

Apps & Software

Iomega’s ScreenPlay TV Link, Director Edition is een compact mediaspelertje, dat audio-, video- en fotobestanden afspeelt op uw televisie. Bestanden kunnen zowel via het netwerk als een usb-opslagmedium benaderd worden.

De vorige uitvoering van de Iomega ScreenPlay TV Link was al erg compact, maar had zijn tekortkomingen. Zo kon de ScreenPlay TV Link niet in HD afspelen en hoefde u met mkv-bestanden ook niet aan te komen. Deze nieuwe Director Edition van de mediaspeler bevat gelukkig een hoop verbeteringen. Zo is er een ethernetpoort, een mooie grafische interface en kan de mediaspeler veel meer bestandsformaten aan. HD is geen probleem meer en de populaire mkv-bestanden worden probleemloos afgespeeld. De netwerkaansluiting zorgt ervoor dat onder andere YouTube-filmpjes en slideshows van Flickr op uw tv weergegeven worden en het is tevens mogelijk om via torrents te downloaden. Het apparaat heeft helaas geen wifi aan boord, het is wel mogelijk om een 802.11n usb-stick van Iomega te gebruiken om de speler uit te breiden met wifi.

De ScreenPlay TV Link, Director Edition is erg compact.

Het ingebouwde geheugen onthoudt de positie van ieder onderbroken bestand, zodat u direct verdergaat waar u gebleven bent. Wel zijn er enkele minpuntjes. De speler heeft heel lang nodig om op te starten en het is eigenlijk handiger de mediaspeler gewoon aan te laten staan. Helaas slikt het spelertje niet zonder meer al onze testbestanden. In een enkel geval werd de audio niet weergegeven en bij andere bestanden zagen we wat haperingen. Gelukkig werd het merendeel van onze films wel netjes afgespeeld, zodat de Director Edition in de praktijk geen problemen oplevert.

Conclusie

De ScreenPlay TV Link, Director Edition is een erg fijne en vooral praktische mediaspeler met een mooie compacte behuizing die vrijwel alle gangbare bestandsformaten afspeelt. Ten opzichte van de voorganger is er een hoop verbeterd en hij kan nu ook op het netwerk worden aangesloten. Wel zo handig, want de speler bevat geen eigen opslaggeheugen. Drie usb-poorten zorgen ervoor dat u eenvoudig een harde schijf aansluit om toch lokaal bestanden af te spelen. We waarderen dat Iomega de onmisbare HDMI-kabel in de verpakking heeft gedaan.

Iomega Screen Play TV Link, Director Edition

Prijs € 109,90

Videoformaten Avi, asf, divx, mkv, mov, mp2, mp4, mpe, mpeg, mpg, m4a, m4v, vob, xvid, ifo, iso (dvd), flv, ts, mpeg-1, mpeg-2, h264, wmv, avchd, vc-1

Audioformaten Mp3, ac3, wav, ogg, wma, aac, flac

Overige formaten Jpeg, bmp, gif, png, tiff

In- en uitgangen HDMI, composiet, analoog stereo, s/pdif (optisch), ethernet 10/100, 3 x usb 2.0

Resolutie 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Garantie 3 jaar

Oordeel 7/10

Pluspunten

Speelt bestanden in Full HD af

Klein formaat

Ondersteuning voor veel bestandstypes

Minpunten

Lange opstarttijd

Kleine bugs aanwezig

0 Reactie(s) op: Iomega ScreenPlay TV Link, Director Edition

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.