Iomega ScreenPlay TV Link DX

Door: Maikel Dijkhuizen | 24 augustus 2011 13:08

Apps & Software

De ScreenPlay TV Link DX is het volwassen broertje van de ScreenPlay MX, die we al eerder onder ogen kregen. Zo zijn er meer usb-poorten in de zwart glimmende behuizing verwerkt en hangt u het platte apparaatje simpel in een (draadloos) netwerk. Een onderdeel dat direct in het oog springt, is de speciale afstandsbediening.

Waar de ScreenPlay MX een budgetspeler is zonder netwerkfuncties, tapt Iomega met de ScreenPlay TV Link DX uit een ander vaatje. Aan de afstandsbediening is te zien dat de mogelijkheden van internet worden omarmd. De makers hebben gekozen voor een vierkant doosje, waarbij het de bedoeling is om die met twee handen vast te houden. Er is een volledig QWERTY-toetsenbord geïntegreerd voor internettoepassingen. In het menu is een browser te vinden, zodat u gemakkelijk webadressen en formulieren invult. Ook een handjevol andere webdiensten zijn bereikbaar, zoals YouTube, Flickr en Mediafly.

De afstandbediening bevat een volwaardig toetsenbord.

De afstandsbediening bevalt prima, al is de besturing met beide duimen wel even wennen. De speler zelf is fraai vormgegeven met twee usb-poorten aan de voorzijde. Achterop is er ook een usb-poort, waarop u eventueel de meegeleverde 802.11b/g/n usb-adapter aansluit. U kunt de speler ook via de ethernetaansluiting aansluiten op uw netwerk. Opvallend is dat de bovenkant erg warm wordt als de mediaspeler een tijdje aanstaat. Het product wordt verkocht zonder harde schijf en er is geen mogelijkheid om die in te bouwen. Het menu maakt een stabiele indruk en is erg overzichtelijk. Dankzij de soepele navigatie bladert u snel door mediabestanden.

Gebruiksvriendelijk

De Iomega ScreenPlay TV Link DX is zeer gebruiksvriendelijk. Als u de speler voor het eerst aanzet, belandt u in een wizard om de instellingen te configureren. Prettig is dat het firmware-updates vanzelf binnenhaalt en installeert. Er verschijnt een uitleg over de afstandsbediening op uw beeldscherm bij het openen van de browser. Alles wordt in keurig Nederlands verwoord, iets wat lang niet bij alle mediaspelers het geval is. Ook op het gebied van bestandscompatibiliteit valt er niets te klagen. Alle testbestanden geeft het kastje met behulp van de 8655 Sigma Designs-mediaprocessor prima weer. Blu-ray-rips en iso-images werken bijvoorbeeld prima. Mocht u liever een mediaspeler met interne harde schijf gebruiken, dan heeft Iomega de bijna identieke ScreenPlay DX. Het verschil is een ingebouwde schijf van 1 of 2 TB, waardoor de behuizing dan wel iets dikker is.

Iomega ScreenPlay TV Link DX

Prijs € 129,-

Videoformaten Avi, asf, iso, vob, ifo, mp4, mov, wmv, flv, mkv, m2ts

Videocodecs H.264, divx (plus HD), xvid, rmvb, wmv, vc-1, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4

Audioformaten Mp3, ogg, aac, wma, flac, wav, ac3, pcm, m4a, DTS, Dolby Digital Plus

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, png, tif

Ondertitels Srt, ssa, sub, smi

In- en uitgangen HDMI, composiet, s/pdif (optisch), 3 x usb-host, ethernet 10/100

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Oordeel 9/10

Pluspunten

Draadloze usb-adapter meegeleverd

Gebruiksvriendelijk product

Originele afstandsbediening

Browser

Minpunten

Behuizing wordt warm

Weinig 'apps' voor webdiensten

0 Reactie(s) op: Iomega ScreenPlay TV Link DX

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.