iPrint 6.1

Door: Ignace de Groot | 08 februari 2012 14:46

Apps & Software

Met iPrint maakt u een virtuele printer aan en kunt u papier en inkt besparen: goed voor u, goed voor iedereen. Het papierloze kantoor is namelijk (vooralsnog) een utopie gebleken: we printen zelfs meer dan vroeger. Dat kost niet alleen geld, het heeft ook zijn weerslag op het milieu.

iPrint installeert zich als een virtuele printer: na de installatie ziet u dan ook in het venster Apparaten en printers een extra printer verschijnen. Als u dat wenst, kunt u iPrint meteen ook als standaardprinter instellen. Na de installatie wordt u wel gevraagd Windows te herstarten.

Overbodige pagina's uitsluiten én meerdere pagina's op één blad.

Nutteloze pagina's

Stel, u wilt een aantal webpagina's printen. In het afdrukvenster kiest u dan iPrint. Even later verschijnt het venster van iPrint met een miniatuurversie van de af te drukken pagina's. Via een schuifknop stelt u de zoomfactor in. Een miniatuurpagina in één keer uitvergroten kan ook. Een druk op de rechtermuisknop volstaat.

Pagina's waar nauwelijks iets op staat, wilt u waarschijnlijk niet mee afdrukken: die heeft iPrint dan ook al automatisch zo gemarkeerd. Wilt u die pagina's toch mee in de afdruk, dan hebt u dat met een dubbelklik zo geregeld. Zelf pagina's uitsluiten kan ook. Selecteer die en druk op het rode kruisje.

Verkleind afdrukken

Er is nog een manier waarop u papier en inkt kunt besparen. iPrint voorziet namelijk in knoppen waarmee u twee of vier pagina's op één blad papier krijgt - uiteraard verkleind.

Onderaan leest u telkens ook af hoeveel vellen papier u al hebt bespaard. Voor meer details hoeft u maar op Saving te drukken. Handig is nog dat u een printklus niet meteen hoeft af te drukken: u kunt verschillende opdrachten in iPrint laten samenkomen. Via de knop View Print Jobs krijgt u die te zien en kunt u die zelfs (tijdelijk) uitschakelen.

De beste motivatie: wat heeft het mij opgeleverd?

Naar de printer

Op een bepaald moment wilt u de virtuele afdrukken wel echt op papier hebben. Eventueel loopt u eerst nog even langs de knop Printing Options, waar u onder meer het papierformaat, de afdrukstand en de marges kunt instellen. Ten slotte klikt u de Printer-knop en kiest u de gewenste printer. Een fysieke deze keer.

iPrint 6.1

Freeware

Taal Engels

Download 7,15 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Inzone Software

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooi integratie als virtuele printer

Gebruiksvriendelijk & overzichtelijk

Minpunten

Complexere pagina's worden niet altijd feilloos afgedrukt

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: iPrint 6.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.