Is dit de opvolger van de Oculus Quest?

Door: Justin Doornekamp | 03 juni 2020 09:33

oculus quest
Nieuws

Facebook werkt aan een opvolger van de VR-bril Oculus Quest. De nieuwe headset moet kleiner en lichter worden dan de voorganger.

In 2014 nam Facebook het Amerikaanse bedrijf Oculus VR over voor een bedrag van 2 miljard dollar, twee keer zo veel als wat het social mediaplatform betaalde voor Instagram. In de begindagen, richtte Oculus zich vooral op pc-gaming, maar onder de vlag van Facebook kwam er de Oculus Go, de eerste VR-bril van het bedrijf dat zonder een krachtige computer werkte. De bril werd in samenwerking met Xiaomi ontworpen en draaide op de Qualcomm Snapdragon 821 SoC met een resolutie van 1280×1440 per oog en een ververssnelheid van 60 Hz.

Quest

Halverwege 2019 verscheen opvolger Quest, dat eveneens zonder pc werkt. Deze bril draait op de Qualcomm Snapdragon 835 en heeft een PenTile OLED-scherm met een resolutie van 1440×1600 per oog en een ververssnelheid van 72 Hz.

Volgens persbureau Bloomberg werkt Facebook nu aan verschillende nieuwe versies van de Quest. In de berichtgeving van Bloomberg wordt vooral ingegaan op het uiterlijk van de headset. Sommige modellen zouden al uitvoerig zijn getest en het lijkt erop dat de definitieve versie 10% tot 15% kleiner en lichter zal zijn dan de voorganger. De huidige Quest weegt krap 600 gram en dat is voor veel gebruikers te zwaar voor een lange periode. Facebook zou modellen testen die ongeveer 450 gram wegen. Facebook test versies waarbij de stoffen zijkanten van de bril worden vervangen met plastic, zoals bij de Oculus Rift S .De band van de bril moet rekbaar worden.

De Oculus Rift S.

Ook zou de ververssnelheid met 90 Hz weer wat hoger liggen ten opzichte van het bestaande model, voor een realistische en soepele game-ervaring. Volgens Bloomberg zouden sommige modellen zelfs 120 Hz aan kunnen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de uiteindelijke bril dit gaat ondersteunen omdat dit te veel ten koste zou gaan van de accuduur.

Nieuwe controller

Tegelijk met de nieuwe VR-headset, komt er volgens Bloomberg ook een nieuwe controller uit, die fijner in de hand ligt en het probleem moet oplossen waarin het klepje voor de batterij eraf valt. De controller zou ook moeten werken met de huidige versie van de Quest.

Facebook zou van plan zijn geweest om de VR-headset eind dit jaar aan te kondigen tijdens het Oculus Connect-evenement, maar vanwege de coronacrisis wordt dit opgeschoven tot ergens volgend jaar.

Oculus Quest
De huidige versie van de Oculus Quest.

0 Reactie(s) op: Is dit de opvolger van de Oculus Quest?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.