iTunes ontdekken

Door: richard-veenstra | 11 september 2012 15:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Afspeellijsten maken

Een afspeellijst kunt u natuurlijk met iTunes afspelen, maar het is ook mogelijk om deze op cd te branden of als album op uw iPod te beluisteren. Een afspeellijst maakt u door nummers naar de linkerkolom te slepen, onder het veld Afspeellijsten. Zo sleept u bijvoorbeeld nummers naar de afspeellijst Mijn favorieten. U maakt zelf een nieuwe afspeellijst aan door helemaal links onderin op het plusje te klikken. Een naamloze afspeellijst wordt aangemaakt. Geef deze afspeellijst een andere naam en sluit af met Enter. Na enige tijd hebt u waarschijnlijk een heleboel afspeellijsten in de linkerkolom staan. Om orde in de chaos te scheppen, kunt u mappen creëren. Ga naar Bestand / Nieuwe afspeellijstmap en sleep de afspeellijsten naar de nieuwe map. U kunt namen van afspeellijsten of afspeellijstmappen altijd veranderen door erop te dubbelklikken, de naam in te voeren en op Enter te drukken.

Met afspeellijsten maakt u virtuele verzamelalbums.

Slimme afspeellijsten maken

Als u een grote muziekcollectie hebt, wilt u misschien niet alle nummers handmatig naar een afspeellijst kopiëren. Een slimme afspeellijst biedt uitkomst. Stel, u wilt alle muziek uit de jaren tachtig uit uw muziekcollectie in één afspeellijst hebben. Ga naar Bestand / Nieuwe slimme afspeellijst en zorg ervoor dat u het vinkje aankruist voor Aan de volgende regel voldoen. In het linker rijtje selecteert u vervolgens Jaar, daarna ligt tussen en in de laatste velden vult u respectievelijk 1980 en 1989 in. Zodra u op OK klikt, verschijnt de slimme afspeellijst direct onder uw afspeellijsten. Voorwaarde voor het maken van slimme afspeellijsten is wel dat u de nummers in uw bibliotheek genoeg informatie hebt meegegeven. Importeert u een cd in iTunes dan zal het programma automatisch informatie ophalen van het internet, mits u een actieve internetverbinding hebt. Om handmatig informatie toe te voegen aan een nummer, selecteert u het en kiest u voor Bestand / Info tonen. Hier voert u de artiestennaam en de naam van het nummer in. Onder Jaar moet het juiste jaar zijn weergegeven, anders weet iTunes niet uit welk jaar het nummer stamt. Om meerdere nummers tegelijkertijd van info te voorzien, selecteert u ze allemaal en kiest u voor Info tonen. iTunes vraagt u of u werkelijk alle nummers samen wilt bewerken. Als dit het geval is, kiest u voor Ja.

Een slimme afspeellijst neemt u veel werk uit handen.

Films kopen en huren

Toegang tot de digitale winkel iTunes Store krijgt u door links onder Store op iTunes Store te klikken. Bovenin ziet u welke soorten media er allemaal te koop zijn. Wilt u een muziekstuk kopen, dan zorgt u dat u Muziek hebt geselecteerd. Rechts bovenin zoekt u naar uw favoriete artiest en als u het gewenste nummer hebt gevonden, luistert u alvast negentig seconden gratis door op de groene play-knop te klikken. Wilt u het nummer aanschaffen, klik dan op Kopen. Gehele albums zijn vaak goedkoper dan losse nummers. Een album kopen doet u door links onder het album voor Koop album te kiezen. Het aanschaffen van films en tv-series gaat op dezelfde manier. Het is ook mogelijk om films of series te huren. Hiervoor klikt u op een filmtitel en kiest u voor Huur film. Sommige films kunt u in twee varianten huren, SD en HD. HD-versies zijn meestal iets duurder. Een gehuurde film staat dertig dagen op uw pc, maar eenmaal gestart hebt u 48 uur om de film af te kijken. De film wordt daarna automatisch van uw pc verwijderd.

Films zijn zowel te koop als te huur.

0 Reactie(s) op: iTunes ontdekken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.