iTunes ontdekken

Door: richard-veenstra | 11 september 2012 15:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Vormgeving aanpassen

Het is goed om te weten dat u iTunes aan kunt passen aan uw persoonlijke wensen. Zo kunt u uit vier weergave-opties kiezen. Onder Weergave selecteert u Lijst, Albumlijst, Raster of CoverFlow. Lijst is de standaardweergave en toont bij uw muziekbibliotheek de titel van het nummer en de tijd, samen met de artiest en het genre. Door in de bovenste balk met de rechtermuisknop te klikken, vinkt u aan welke gegevens worden weergegeven in de lijst. U sorteert de lijst door met de muis op één van de gegevens te klikken. Albumlijst is bijna hetzelfde als de lijstweergave, met het verschil dat uw lijst nu per muziekalbum wordt gesorteerd. Als iTunes de albumhoezen heeft gedownload, ziet u deze eveneens verschijnen. Raster geeft uw bibliotheek weer in grote plaatjes met de titel en hoes van het album. Wilt u een andere rasterweergave, klik dan bovenin op bijvoorbeeld Artiesten, Genres of Componisten. De vierde optie is CoverFlow. Hiermee struint u virtueel door uw albumhoezen alsof u voor een platenkast staat. Elke bibliotheek kan overigens zijn eigen weergave krijgen. Zo kunt u uw muziek bijvoorbeeld als CoverFlow weergeven en uw apps als Raster.

De Cover Flow-weergave in iTunes.

Verschillende audioformaten

iTunes kan met een aantal verschillende audioformaten overweg, zowel ongecomprimeerde als gecomprimeerde formaten zijn eenvoudig in iTunes te importeren. In welk formaat en met welke instellingen een cd moet worden geïmporteerd, stelt u in onder Bewerken / Voorkeuren. Klik vervolgens op Algemeen en Importinstellingen. Bovenin stelt u het type codering in, bijvoorbeeld wav of mp3. Eronder bepaalt u in welke kwaliteit de cd geïmporteerd moet worden. Deze instellingen gelden vervolgens ook voor bestanden uit uw bibliotheek die u wilt converteren. Klik op een titel met uw rechtermuisknop en kies voor ...-versie aanmaken en iTunes converteert het bestand naar het ingestelde formaat.

iTunes ondersteunt verschillende audioformaten, zowel gecomprimeerd als ongecomprimeerd.

Linkerkolom opschonen

De linkerkolom staat standaard vol met icoontjes, terwijl u dit misschien helemaal niet nodig hebt. Als u geen films of tv-series in iTunes hebt staan, is er misschien ook geen behoefte aan het icoontje onder Bibliotheek. Ga naar Bewerken / Voorkeuren en schakel Films en Tv-programma's uit onder het kopje Bronnen (Toon op de Mac). Wilt u de icoontjes weghalen en alleen tekst zien in de linkerkolom, haal dan het vinkje voor Bronpictogrammen tonen (Toon bronsymbolen op de Mac) weg. De monochrome pictogrammen in de linkerkolom zullen verdwijnen. Storen de aankruisvakken voor de nummers in de bibliotheek u ook? Haal dan het vinkje voor Selectievakjes bij lijst tonen (op de Mac heet dit Toon aankruisvakken bij lijst) weg. Aan de linkerkant vindt u nog drie selectiemenu's om het kleurenschema van uw bibliotheek te veranderen of de lettergrootte aan te passen.

U kunt de vormgeving van de linkerkolom geheel naar eigen hand zetten.

0 Reactie(s) op: iTunes ontdekken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.