iTunes ontdekken

Door: richard-veenstra | 11 september 2012 15:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Ontbrekende albumhoezen aanvullen

Als u een cd importeert, komt het vaak voor dat iTunes geen albumhoes kan vinden. Gelukkig is het een fluitje van een cent om de juiste albumhoes automatisch te zoeken. Ga naar Geavanceerd / albumillustraties ophalen en bevestig deze actie. iTunes gaat uw gehele bibliotheek langs en vult de ontbrekende albumhoezen aan. Als sommige albums nog steeds geen bijpassende hoes hebben, kunt u altijd nog zelf een plaatje downloaden en toewijzen aan een album. Zorg dat u een afbeelding opslaat op uw harde schijf en selecteer in iTunes het album of het nummer zonder hoes. Ga naar Bestand / Info tonen en klik op Toevoegen onder het veld Illustraties. Selecteer de afbeelding van uw harde schijf en bevestig de actie. U kunt meerdere afbeeldingen per album selecteren, een afbeelding verwijdert u weer door het te selecteren en voor Verwijderen te kiezen. Hebt u een grote muziekcollectie en wilt u weten of er zich dubbele nummers in de bibliotheek bevinden, ga dan naar Bestand / Dubbele weergeven. Eventueel kunt u deze dubbele nummers nu verwijderen door op de Delete-knop te drukken.

Albumhoezen zijn later eenvoudig te downloaden.

Locatie van de bibliotheek wijzigen

Standaard slaat iTunes al uw muziek en andere media op in uw thuismap, maar het is heel eenvoudig om de locatie van deze mediabestanden te wijzigen. Dit is vooral handig als u een grote collectie muziek of films wilt beheren. U kunt bestanden opslaan op een interne harde schijf, maar het is ook mogelijk om hiervoor een externe harde schijf te gebruiken. Ga naar Bewerken / Voorkeuren / Geavanceerd en klik onder Locatie map iTunes Media op Wijzigen. Kies een nieuwe locatie en klik op Open om een bestaande locatie te gebruiken of op Nieuwe map om een nieuwe map voor uw bibliotheek te creëren. Handig zijn ook de twee opties eronder. Geef een vinkje aan bij Map iTunes Media bijwerken om ervoor te zorgen dat artiesten en nummers logisch worden geordend in mappen op uw harde schijf. Om nieuw toegevoegde nummers altijd naar uw opgegeven locatie te kopiëren, is het noodzakelijk om het vinkje voor Bestanden naar iTunes Media kopiëren bij toevoegen aan bibliotheek te laten staan.

Een Apple ID aanmaken

Om muziek, apps, boeken en films te kopen in de iTunes Store, is het nodig om een Apple ID aan te maken. Met uw Apple ID kunt u vervolgens gaan winkelen, maar u kunt zich hiermee ook aanmelden voor andere Apple-diensten zoals iCloud. Klik bovenin op Aanmelden, in het volgende venster klikt u op Apple ID aanmaken en nog een venster verder kiest u voor Ga door. Stem toe met de algemene voorwaarden en klik op Akkoord. Geef uw gegevens op en bevestig uw actie. In het volgende scherm wordt u gevraagd uw betaalgegevens achter te laten. Er wordt nog niks in rekening gebracht voordat u uw eerste aankoop doet. Betalen kan middels een creditcard of via ClickandBuy. Wilt u geen betaalgegevens achterlaten dan is er een trucje, maar hiervoor hebt u wel een Mac, iPad, iPhone of iPod touch nodig. Ga op één van deze apparaten naar de App Store en kies een gratis app uit. Zodra u op Installeer App klikt, zal de App Store u vragen om in te loggen of een nieuwe Apple ID aan te maken. Klik op Nieuwe Apple ID en kies op de aanmeldingspagina voor Ga door, accepteer de voorwaarden, vul uw gegevens in en kies nogmaals Ga door. Onder Kies een betaalwijze ziet u nu de optie Geen. Selecteer deze optie en bevestig uw acties. U hebt nu succesvol een Apple ID aangemaakt zonder uw betaalgegevens achter te laten.

De locatie van uw bestanden is in de voorkeuren te wijzigen.

0 Reactie(s) op: iTunes ontdekken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.