iTunes ontdekken

Door: richard-veenstra | 11 september 2012 15:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Remote

Apple heeft een handige app ontwikkeld waarmee u iTunes op afstand kunt besturen met uw iPad of iPhone. Remote is gratis verkrijgbaar in de App Store voor uw mobiele apparaat en hiermee start u nummers of speelt u een film af. Belangrijk is wel dat uw pc en uw iPad of iPhone op hetzelfde netwerk zijn aangemeld. In de app klikt u op Voeg iTunes-bibliotheek toe. Er verschijnt een code op uw iPad of iPhone. Ga naar iTunes op uw computer en selecteer de iPad of iPhone onder Apparaten. Typ de toegangscode in en u kunt iTunes op afstand besturen. De app is ook beschikbaar voor de iPod touch. Remote is zelfs te gebruiken als uw computer in de slaapstand staat.

De Remote-app van Apple is een virtuele afstandsbediening voor iTunes.

iTunes 11

Niemand weet wanneer Apple een update van iTunes uitbrengt, maar het ligt in de lijn der verwachting dat iTunes 11 samen met het nieuwe besturingssysteem Mountain Lion wordt geïntroduceerd. Concrete bewijzen voor nieuwe functies zijn er niet, maar op het internet circuleren wel een aantal geruchten. Zo zou iTunes 11 een betere integratie krijgen met de clouddienst iCloud en zal er een aantal verbeteringen onder de motorkap worden doorgevoerd. Geruchten dat iTunes wil gaan concurreren met bijvoorbeeld Spotify, door een streaming dienst te gaan aanbieden, gaan ook rond. Deze geruchten lijken echter minder betrouwbaar. Een betere integratie met andere Apple-producten en -diensten lijkt meer waarschijnlijk. Zo zou het zo maar kunnen zijn dat iTunes binnenkort te besturen is via Siri, de spraak-assistent van de iPhone 4S.

U hebt een Apple ID nodig om muziek, films, boeken of apps aan te schaffen.

Apple TV

De kleine zwarte Apple TV is een apparaat om materiaal uit uw iTunes-bibliotheek weer te geven op uw HD-televisie. U sluit de Apple TV aan middels een HDMI-kabel en met de meegeleverde afstandsbediening belandt u in het Apple TV-menu. Naast iTunes kunt u ook kiezen voor diensten als YouTube of Vimeo, aangezien de Apple TV een eigen wifi-ontvanger aan boord heeft. De laatste versie van de Apple TV is in staat om materiaal in HD-kwaliteit af te spelen (1080p) en het is zelfs mogelijk om films en foto's draadloos van uw iPhone of iPad naar de Apple TV te sturen. Zo kunt u vanaf de bank op uw televisie door de foto's surfen. De Apple TV is verkrijgbaar voor 109 euro, meer informatie vindt u op de website van Apple.

De Apple TV.

0 Reactie(s) op: iTunes ontdekken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.