Jaybird X3 – Geen blok aan je been

Door: lub-snoek | 23 juni 2017 10:26

Review

Eindelijk is er dan de Jaybird X3, het langverwachte antwoord van Jaybird op de vraag naar geweldig geluid tijdens je work-out. Bezorgt de Jaybird X3 je een vliegende start, of is een blok aan je been? Wij hebben wat calorieën verbrand met de Jaybird X3 als gezelschap.

Jaybird X3


Prijs
€ 129
Oordopjes
3 maten siliconen, 3 maten schuimrubber, 3 maten oorvinnen
Accessoires
Kledingclip, clip voor draad en opberzakje
App
Jaybird MySound-app
Verbinding
Bluetooth 4.1
Zweetbestendig
Ja
Extra’s
Microfoon voor oproepen en Google Now of Siri
Frequentiebreik
20Hz – 20.000Hz
Website
www.jaybirdsport.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Schuimrubberen dopjes
  • Siri en Google Now
  • Batterijduur
  • MySound-app
  • Minpunten
  • Comfort vleugels

Design

Op het gebied van ‘het oog wil ook wat’, schommelt de Jaybird X3 tussen stoer en elegant. De grijstinten en geperforeerde vinnen geven de sportoordopjes een futuristische indruk, terwijl de ronde vormgeving en het zilverkleurige logo de Jaybird X3 een uiterlijk geven dat veel mensen zal aanspreken. Sportief is het in ieder geval zeker.

Accessoire

Door het handige opbergzakje kun je de oordopjes van Jaybird altijd veilig opbergen. Het opbergzakje is zelfs ruim genoeg om de oordopjes plus meerdere opzetstukken veilig op te bergen. Over opzetstukken gesproken, daaraan heb je bij de Jaybird X3 geen gebrek. Er zijn enorm veel combinaties mogelijk door de verschillende maten dopjes en vinnen. De Jaybird X3 wordt geleverd met zowel schuimrubberen dopjes als gewone siliconendopjes. Het schuimrubber vormt zich naar je oor, zodat ze vrijwel altijd fijn zitten.

Aan accessoires geen gebrek.

Ook is het mogelijk om de overtollige draad een beetje weg te werken door een vouwsysteem met behulp van twee opzetstukjes voor de kabel. Het is niet eenvoudig om het systeem gelijk goed te krijgen, waardoor het best veel tijd kostte om het koordje goed dubbel te vouwen. Als het eenmaal goed zit, is het wel een leuke toevoeging.

De clip voor overtollig draad is handig, maar wel lastig.

Comfort

De vele pasvormen en vinnen maken dat je naar hartenlust kun experimenten met verschillende pasvormen. Helaas is de vin zo gebogen dat het veel moeite kost om deze goed passend te krijgen in je oor. Op het moment dat hij goed zit; is het bijna onmogelijk om de dopjes uit je oor te krijgen zonder je handen te gebruiken. Na een tijdje ging de vin echter wel irriteren.

Dankzij de schuimrubberen dopjes, is de Jaybird X3 gelukkig ook prima te gebruiken zonder vinnen. De dopjes van schuimrubber bleven ook zonder vin goed zitten, terwijl bij het gebruik van de siliconendopjes de X3 zonder vinnen vrij snel uitviel als je ging bewegen. Let wel op dat je zowel je oor als de dopjes goed schoonmaakt voor gebruik, dan zijn ze iets stroever en blijven ze beter zitten.

Geluid en batterij

De Jaybird X3 heeft een heldere geluidsweergave over een frequentiebereik van 20Hz tot 20.000Hz. De nadruk van Jaybird ligt duidelijk op de hoge en lage tonen, aangezien deze het meest aanwezig waren. Het middengebied viel iets weg, maar dit hoeft niet storend te zijn. Een voordeel van de Jaybird X3 is namelijk dat je het geluid volledig naar je hand kunt zetten met de bijbehorende app. Jaybird heeft in samenwerking met bekende sporters enkele geluidsprofielen ingericht, maar je kunt ook zelf het geluid verder aanpassen met behulp van een digitale equalizer.

Jaybird belooft ons een batterijduur van 8 uur, dit haalden we op bovengemiddeld geluidsniveau net niet. Toch heeft de X3 meer dan genoeg batterij in huis voor de gemiddelde work-out.

Conclusie

De Jaybird X3 is van alle gemakken voorzien als het gaat om accessoires en digitale hulpstukken. De geluidskwaliteit is prima en ook het draagcomfort is, zonder vinnen, goed. Zonder de extra bevestigingsstukken in je oor blijft de Jaybird echter niet altijd goed genoeg zitten tijdens work-outs. Toch is de Jaybird X3 gezien z’n stevige ontwerp en goede geluidskwaliteit een goede keuze als allround bluetooth-oortjes.

0 Reactie(s) op: Jaybird X3 – Geen blok aan je been

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.