JBL Live Pro 2 TWS - Ontbreekt aan bijna niets

Door: Joris Peterse | 24 augustus 2022 13:07

JBL Live Pro 2
Review

JBL heeft veel verschillende modellen van draadloze in-ears. Waaronder de luxe Live Pro-serie, die ook al in verschillende varianten uitkwam. Met de JBL Live Pro 2 TWS is het tijd voor een nieuwe generatie. Of de oortjes de moeite waard zijn lees je in deze JBL Live Pro 2 TWS review.

JBL Live Pro 2 TWS

Adviesprijs € 129,-
Kleur zwart, zilver, blauw, roze
Verbinding bluetooth 5.2
Accu 55 mAh (oortje), 500 mAh (oplaaddoosje)
Gewicht 4,8 gram (oortje), 48 gram (oplaaddoosje)
Features microfoon, IPX 4,
Opladen Usb-c, draadloos
Website www.jbl.nl
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Draagcomfort
  • Overzichtelijke app
  • Accuduur
  • Prijs
  • Minpunten
  • Geen LDAC

De Live Pro 2 TWS horen bij de meest luxe oortjes uit de stal van JBL. Dat is te zien ook. Ze zijn fraai afgewerkt met een mat en glanzend deel. In ons geval in de zwarte uitvoering. Ook het draagcomfort is een pluspunt. Ze wegen niet veel en het gewicht zit zo verdeeld dat ze niet snel uit je oor vallen. Bovendien zorgen de ovaalvormige rubber tipjes ervoor dat ze vast zitten en zorgen voor geluidsisolatie, passend voor jouw oor.

Tijdens het testen hebben de oordopjes comfortabel gezeten, of dat nu langdurig tijdens een werkdag was of tijdens activiteiten. Geen last en geen uitvallende in-ears. Hoewel die ervaring natuurlijk persoonlijk is.

LDAC

Kijken we naar de functies, dan ontbreekt ook bijna niets. Er is ruisonderdrukking, een ambient modus, draadloos opladen, snelladen, spraakassistentie en een IPX5 waterbestendigheid. Bovendien alles te bedienen via een veelzijdige en overzichtelijke app.

Ontbreekt er dan niets? Helaas. Er is iets wat mist: de oortjes ondersteunen geen LDAC. Deze codec zorgt (momenteel) voor de hoogst mogelijke geluidskwaliteit voor Android-smartphones. Veel nieuwe in-ears in deze prijsklasse ondersteunen LDAC inmiddels, maar helaas gaat dat niet op voor deze Live Pro 2 oortjes.

Maakt dat de geluidskwaliteit teleurstellend? Nee. Deze is nog best in orde, vooral als je het vergelijkt met vorige in-ears van JBL, waarbij vaak teveel nadruk gelegd wordt op de bass. Deze balans is beter en de apparatuur heeft hoorbaar meer in zijn mars, waardoor geluidsdetails beter hoorbaar zijn. 

De overdaad aan bas lijkt plaats te hebben gemaakt voor wat meer krachtiger geluid. Al met al een vooruitgang, vooral voor wie tijdens het sporten muziek luistert. Maar ten opzichte van andere oortjes in dezelfde prijsklasse niet de beste geluidskwaliteit die je kunt krijgen.

JBL Live Pro 2
JBL Live Pro 2
JBL Live Pro 2
JBL Live Pro 2

Functies

De meerdere microfoons aan boord van de JBL Live Pro 2 TWS zorgen voor een prima gesprekskwaliteit als je (video)belt met je smartphone of pc. Ook zorgen ze voor aardig goede ruisonderdrukking. In de JBL-app kun je deze ook adaptief laten zijn, zodat de ruisonderdrukking zich aanpast aan de hoeveelheid omgevingsgeluid. In praktijk zette ik deze liever toch handmatig op maximaal.

De omgekeerde modus, die juist omgevingsgeluid doorlaat om je meer bewust te laten zijn van wat er om je heen gebeurt werkt eveneens aardig goed. Gesprekken verstaan met je oortjes in, dat gaat wat lastig. Maar je hoort genoeg om niet te hoeven schrikken van bijvoorbeeld verkeer om je heen of een collega die je aandacht vraagt.

Accuduur

JBL adverteert een accuduur van de oortjes van maarliefst 10 uur. In praktijk haal je dat niet. Vooral niet als je ruisonderdrukking of de ambientmodus gebruikt. Maar dat neemt niet weg dat de accuduur beter is dan de meeste oortjes. Wanneer je zonder afspeelmodus luistert is de accuduur zo’n acht uur. Zes met ruisonderdrukking of ambientmodus aan.

Het oplaaddoosje waar je de oortjes in plaatst kan de in-ears zo’n vier keer volledig opladen én ze snel te laden. Het doosje zelf kun je opladen via de usb-c-aansluiting, of draadloos.

JBL Live Pro 2
JBL Live Pro 2
JBL Live Pro 2
JBL Live Pro 2

Alternatieven voor de JBL Live Pro 2

De JBL Live Pro 2 lijken op bijvoorbeeld de Live Pro+, maar hebben op het gebied van afspeelmodi en geluidskwaliteit toch een aardige vooruitgang geboekt. Het probleem dat de oortjes verbinding verliezen omdat ze geen contact hebben met het oor lijkt ook verholpen. Kortom, de JBL Live Pro 2 in-ears zijn de beste JBL in-ears die ik tot dusver heb mogen testen.

Het zijn echter niet de beste in-ears die je kunt krijgen. De Sony LinkBuds S oortjes zijn op het moment van schrijven een klein slagje duurder dan deze Live Pro 2, en gaan een stapje verder op het gebied van draagcomfort, afspeelmodi en geluidskwaliteit. Ook de 1More Evo maakt wat meer indruk als het aankomt op de geluidskwaliteit. Toch troeft JBL andere merken weer af met de prettige app en gunstige prijs.

JBL Live Pro 2

Conclusie: JBL Live Pro 2 kopen?

De JBL Live Pro 2 in-ears zijn de beste in-ears van JBL die ik tot dusver heb mogen testen. Is de geluidskwaliteit en ruisonderdrukking ontzettend belangrijk, dan maken andere merken wellicht iets meer indruk, maar betaal je daar ook meer voor. Dat neemt ook niet weg dat de JBL oortjes all-round dik in orde zijn en er functioneel niets ontbreekt.

0 Reactie(s) op: JBL Live Pro 2 TWS - Ontbreekt aan bijna niets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.