JBL presenteert vier setjes draadloze in-ears

Door: Joris Peterse | 28 juni 2022 13:01

JBL
Nieuws

Audiomerk JBL heeft vier modellen draadloze in-ears gepresenteerd: allemaal met een nieuwe gebruikersdoelgroep: de JBL Tune Flex, JBL Quantum TWS, JBL Live Pro 2 en JBL Reflect Aero.

Eén van de problemen van bluetooth audio ten opzichte van bedrade headsets is geluidsvertraging. Wanneer je muziek of podcasts luistert merk je daar niks van. Bij video kun je al merken dat beeld en geluid nét niet helemaal synchroon lopen. Mobiele gamers, volgens JBL een opkomende gebruikersgroep, ondervinden meer hinder van deze vertraging. De laatste bluetooth-versie (bluetooth 5.2) heeft al minder last van vertraging. Om het probleem helemaal weg te werken heeft JBL een opvallend setje in-ears gepresenteerd: de JBL Quantum TWS (€ 149,-).

Deze oortjes, gericht op gamers beschikken over de features die je verwacht. Denk aan ruisonderdrukking, verbindingsmogelijkheid voor meerdere apparaten en bluetooth 5.2. Opvallend is dat je er een usb-c-dongeltje bij krijgt. Dit dongeltje zorgt voor een snelle draadloze verbinding tussen het afspeelapparaat en de headset. Die verbinding is niet via bluetooth, maar een 2,4 Ghz-verbinding. Extra voordeel is dat de bandbreedte van deze verbinding hoger is, waardoor je geen concessies doet op audiokwaliteit, wat wel altijd het geval is bij bluetooth koptelefoons.

JBL
De JBL Quantum TWS beschikt over een dongel voor betere geluidskwaliteit en minder vertraging.

JBL Tune Flex

Ook met de JBL Tune Flex (€ 99,-) probeert het merk te vernieuwen. Deze oortjes bieden de keuze: of je hebt rubber tipjes om het omgevingsgeluid extra goed af te sluiten en je te concentreren. Of je draagt ze zonder tipjes, zodat je juist wel (op een natuurlijke manier) wat meer van omgeving meekrijgt.

Tenslotte presenteerde JBL de Live Pro 2 (€ 149,-) en Reflect Aero. Eerstgenoemde volgen de Live Pro-oortjes op en zijn (aldus JBL) met name verbeterd op het gebied van ruisonderdrukking. De JBL Reflect Aero (€ 149,-) is met name geschikt voor sporters en bestand tegen een spatje water.

Wanneer welke headsets precies op de markt verschijnen is nog niet helemaal duidelijk. Naar verwachting zijn de JBL in-ears deze zomer allemaal verkrijgbaar.

JBL
De JBL Tune Flex kun je dragen met of zonder rubber tipjes.
JBL
De JBL Reflect Aero is gericht op sporters.

0 Reactie(s) op: JBL presenteert vier setjes draadloze in-ears

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.