JBL Pulse 3 – Een regenboog met geluid

Door: lub-snoek | 05 januari 2018 16:53

Review

Je hebt de kleurrijke JBL Pulse 3 waarschijnlijk al eens zien langskomen op de televisie – die reclame met de kameleon. Deze nieuwe speaker van JBL is uitgerust met een leuke lichtshow, om een gewone borrel om te toveren in een klein feestje. Heeft de JB Pulse 3 meer in zijn mars dan een paar lampjes? Wij hebben de speaker aan de tand gevoeld.

JBL Pulse 3

Prijs 249 euro
Vermogen 20 Watt
Verbindingen Bluetooth 4.2, koptelefooningang
Frequentiebereik 65Hz – 20kHz
Website www.jbl.nl
Kopen Kieskeurig.nl
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Aanpasbare lichtshow
  • 360-graden geluidsbeeld
  • Waterbestendig
  • Minpunten
  • Prijs
  • Geen powerbank

Het ontwerp van de Pulse 3 voelt vertrouwd aan en heeft de cilinderachtige vorm die we ook terug zijn bij de JBL Xtreme en de JBL Charge 3. Het verschil is dat de Pulse 3 een staande speaker is, waardoor de lichtshow van alle kanten goed te zien is. Onder de lichtshow zit een band met meerdere speakers en boven- en onderop vinden we de basradiatoren.

Na het koppelen van je bluetooth-apparaat met de JBL Pulse 3 wordt je gelijk getrakteerd op een lichtshow, die je kunt aanpassen met een knop. Ook een volumeregelaar is aanwezig en met de play-knop kun je muziek pauzeren en het volgende nummer selecteren door twee keer snel de knop in te drukken. De bediening is prima op orde, waardoor je niet telkens je smartphone erbij hoeft te pakken. Wil je volledig handsfree? Dan kun je via de app de play-knop ook instellen als knop om de spraakassistent van Google of Apple te activeren.

Connect

Een knop die we doorgaans alleen vinden op JBL-speakers is de knop voor JBL Connect+. Dit is de opvolger van JBL Connect, waarmee je twee speakers kunt koppelen. Met JBL Connect+ kun je tot maar liefst 100 speakers koppelen, en kun je een geweldig feestje bouwen als je vrienden ook zo’n nieuwe JBL-speaker hebben. Let wel op dat speakers met JBL Connect+ niet met speakers met JBL Connect kunnen worden gekoppeld. Op dit moment ondersteunen alleen de JBL Pulse 3 en JBL Flip 4 deze nieuwe generatie.

Met de JBL Connect-app voor Android en iOS kun je de speaker updaten – wat overigens bizar lang duurt - en zie je meer details over de geselecteerde lichtshow. Je kunt de helderheid van de lichten aanpassen, maar ook de kleur van het patroon. Hiervoor kun je ook de camera gebruiken: je selecteert via de camera in de app een kleur en deze wordt direct geprojecteerd op de Pulse 3.

Daarnaast kun je zelf een lichtshow aanmaken, waarbij je uit 3 patronen kiest die de lampen projecteren in de speaker. In totaal kun je kiezen uit 7 verschillende lichtshows, waarbij de equalizer-modus op de maat van de muziek licht geeft.

Overal

De Pulse 3 heeft een speaker aan de voor- en achterkant, waardoor er een 360-graden geluid ontstaat. Hierdoor kun je de speaker midden op tafel zetten en kan iedereen de speaker goed horen én zien. Het geluid is mooi helder en gedetailleerd, zonder de (te) aanwezige bas die we vaak bij partyspeakers horen. De Pulse 3 klinkt prima op gemiddelde volumes, maar voor het bouwen van een feestje zouden wij eerder de JBL Xtreme gebruiken. Die heeft meer volume in zijn mars en geeft lage tonen de boost die je bij een feestje graag hoort.

Dat maakt de Pulse 3 niet overbodig: de minder aanwezige bas in de 20 Watt-tellende speaker is echt geen ramp als je tijdens de muziek ook een gesprek wil kunnen voeren. Je kunt de Pulse 3 ook met een gerust hart aan de rand van het zwembad gebruiken; de speaker is volledig waterbestendig.

Met een prijskaartje van bijna 250 euro is de JBL Pulse 3 toch een beetje duur. Voor dat geld vinden we het geluid tegenvallen en de lichtshow rechtvaardigt het niet. De batterijduur van ruim 11 uur is prima, maar er zit dan weer geen powerbank in zoals veel andere draadloze speakers wel hebben.

0 Reactie(s) op: JBL Pulse 3 – Een regenboog met geluid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.