JetAudio Basic 8.0.7

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 13 oktober 2010 08:50

Apps & Software

Windows wordt standaard geleverd met een prima mediaspeler. Dat weerhoudt ander fabrikanten er niet van om alternatieve spelers aan te bieden. JetAudio Basic is zo’n alternatief en het gratis zusje van de betaalde versie JetAudio Plus.

Hoewel Winamp al jaren het tegendeel bewijst, doet een gratis variant van een betaald programma vaak vermoeden dat het gaat om een uitgeklede versie, in de hoop dat u op de betaalde versie overstapt. Dat geldt gelukkig niet voor JetAudio Basic. Wanneer u het programma voor het eerst start, dient u een keuze te maken hoe het programma weergegeven moet worden (alleen een soort verkenner, verkenner met mediaspeler of verkenner, mediaspeler en werkbalk). Handig, maar wel wat overdonderend als u het programma nog helemaal niet kent. Eenmaal gestart kunt u verschillende dingen met het programma. U kunt uw mp3-bestanden (inclusief koppeling met de CDDB) en videobestanden beheren, cd’s rippen, audio en video converteren, audio-cd’s branden, YouTube-video’s downloaden, internetradio luisteren en uiteraard audio en video afspelen. Dit alles gebeurt in een fraaie interface met mooie schermeffecten (zoals een fraaie, niet storende balk bovenin wanneer er een nieuw nummer wordt afgespeeld).

De interface is fraai vormgegeven en werkt erg eenvoudig.

De interface is zeer gebruiksvriendelijk en het is dan ook niet ingewikkeld om uw audio- en videocollectie te importeren. Schakelt u de mediaplayer in (in plaats van media afspelen via de ‘verkenner’, dan krijgt u een nog fraaiere compacte interface (welke aan te passen is door middel van skins) met daarin vrijwel alle functionaliteiten van het programma verwerkt, zonder dat het belachelijk druk wordt (zelfs inclusief timer en alarmfunctie). Prettig is de optie om tijdens het afspelen nummers in elkaar over te laten ‘faden’ (niet nieuw, wel fijn dat de optie er is). Jammer is wel dat JetAudio veel verschillende weergaven heeft (zoals gepresenteerd tijdens het eerste keer opstarten) en het niet vanzelf duidelijk wordt waar deze precies voor dienen en waarom. Het is echt een kwestie van stoeien en spelen voordat u de volledige kracht van het programma ervaart, en niet iedereen heeft daar het geduld of de tijd voor.

Kiest u voor de mediaspelerweergave, dan krijgt u een nog compactere (en fraaiere) weergave, zonder opties te verliezen.

JetAudio is zeker niet slechts een lokkertje om u over te laten stappen op de betaalde versie, het is een heerlijke mediaspeler. Uiteraard is er een addertje onder het gras. Los van leuke handige extra’s als u de betaalde versie aanschaft (ongeveer twintig euro), zoals de mogelijkheid om audio te knippen, blijkt ook dat de Basic versie geen mp3-encoder heeft (oftewel: u kunt niet rippen of converteren naar mp3) en slechts dertig seconden video kan ondersteunen. Gebruikt u uw mediaspeler om te rippen, dan is dit programma onwerkbaar, gebruikt u hem echter alleen voor organiseren en luisteren, dan is JetAudio Basic ideaal.

JetAudio Basic 8.0.7

Freeware

Taal Engels

Medium 32,63 MB download

OS Windows 98/Me/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 68,8 MB harde-schijfruimte

Maker JetAudio Inc.

Oordeel 8/10

Pluspunten

Zeer fraaie, gebruiksvriendelijke interface

Ingebouwde converter voor audio en video

Ondersteuning voor CDDB (CD Database, voor het ophalen van titels)

Minpunten

Basisversie ondersteunt geen rippen/conversie naar mp3

Maximaal dertig seconden video converteren

Geen uitleg over voordelen verschillende weergaven

0 Reactie(s) op: JetAudio Basic 8.0.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.