JimdoPro

Door: Evi Maquoi | 02 maart 2011 13:09

Overige elektronica

U hebt geen kennis van webdesign of programmeertaal nodig om een professionele website te maken. Dankzij de volledig aanpasbare sjablonen van Jimdo kunt u een unieke en originele website bouwen met fotogalerie, blog, gastenboek, videofragmenten en andere toeters en bellen. JimdoPro is gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief.

Na de korte registratieprocedure kunt u volledig gratis een website bouwen met JimdoFree. U hebt de keuze uit heel wat designs die u kunt aanpassen met een blog, gastenboek, widget enzovoorts. Daarnaast krijgt u 500 MB opslagruimte. Het grootste nadeel aan deze gratis versie is de aanwezigheid van Jimdo-advertenties en -logo’s. Upgraden naar een JimdoPro-account verhelpt dit. Deze formule is niet enkel reclamevrij, maar biedt ook tal van extra’s, zoals een eigen domein en e-mailaccount, professionele designs, 5 GB opslagruimte, een beperkte webwinkel, een nieuwsbriefsysteem en statistieken.

Met de gratis versie kunt u mooie websites bouwen, maar deze zijn niet reclamevrij.

Voor beginners en pro’s

JimdoPro bevat alle elementen om een mooie website in elkaar te steken. De werkwijze is trouwens erg eenvoudig. U start eerst met JimdoFree en kunt vervolgens upgraden naar JimdoPro. Voor 60 euro per jaar (of 110 euro voor twee jaar) krijgt u een upgradesleutel. Betalen kan met creditcard, PayPal of overschrijving. Het vormgeven van uw website is een eitje. Dankzij het groot aanbod aanpasbare sjablonen kunt u ongetwijfeld een uniek design maken, al dan niet met eigen foto’s, logo’s of achtergronden. Wie kaas heeft gegeten van HTML kan de broncode trouwens helemaal zelf aanpassen.

Tekst, foto’s of videofragmenten toevoegen is eveneens makkelijk. Dankzij de hapklare elementen in de voorbeeldsite is het erg eenvoudig om deze aan te passen. Nieuwe objecten toevoegen kan ook. Een blogbericht, tabel, flash-animatie, Facebook-link, RSS-feed, Flickr-galerij, YouTube-fragment, contactformulier... de mogelijkheden zijn behoorlijk uitgebreid. U kunt zelf een webwinkeltje aan uw site koppelen met maximaal vijftien producten. Enig minpuntje is dat Jimdo een omzetprovisie van 5% vraagt op verkochte items.

Een YouTube-fragment toevoegen is makkelijk.

Conclusie

Met JimdoPro haalt u een prima webpakket in huis. Voor 60 euro per jaar krijgt u niet enkel een uitgebreid CMS voorgeschoteld, maar ook een domeinnaam en e-mailaccount. De aanpassingsmogelijkheden van de website zijn ontzettend uitgebreid en het werken met Jimdo verloopt intuïtief. Zowel beginners als gevorderden kunnen met deze dienst een mooie website voor privé of zakelijk gebruik maken. Jammer dat er een commissie van 5% aangerekend wordt voor verkopen via de webshop.

JimdoPro

Prijs € 60,- per jaar of € 110 voor 2 jaar

Taal Nederlands

Medium N.v.t. (webdienst)

Proefversie JimdoFree

OS N.v.t.

Systeemeisen N.v.t.

Maker Jimdo

Oordeel 9/10

Pluspunten

Mooie designs

Veel mogelijkheden

Inclusief domeinnaam en e-mailaccount

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Commissie van 5% bij webwinkel

0 Reactie(s) op: JimdoPro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.