JLab Go Air - Goede oortjes, curieuze case

© PXimport

JLab Go Air - Goede oortjes, curieuze case

Geplaatst: 17 juni 2021 - 09:13

Aangepast: 25 november 2022 - 10:59

Joris Peterse

De bluetooth in-ears van JLab zijn aantrekkelijk geprijsd. Deze JLab Go Air koptelefoon heb je al voor veertig euro in huis. Is dit een slimme investering, of kun je beter even doorsparen? Daar lees je meer over in deze JLab Go Air review.

De JLab Go Air oortjes zijn lekker no-nonsense. Voor een paar tientjes heb je in-ears van compact formaat, een licht gewicht en verwisselbare rubber tipjes, zodat ze voor vrijwel ieder oor geschikt zijn. Er is geen app, geen ruisonderdrukking en geen omgevingsgeluidmodus. Hier in Nederland is de JLab Go Air voor 40 euro verkrijgbaar, dat is wel een gekke prijs, aangezien je op Amazon al voor 25 dollar of 30 pond verkrijgbaar zijn. Voordat je de oortjes aanschaft is het dus aan te bevelen de verkoopprijs even in de gaten te houden en te vergelijken.

Jlab Go Air

© PXimport

Jlab Go Air

© PXimport

Jlab Go Air

© PXimport

Oplaaddoosje

Wat het meest opvalt als je de JLab Go Air vergelijkt met andere draadloze in-ears, is dat je ze in een open oplaaddoosje wegstopt. Wanneer je de oortjes uit het doosje halen maken ze pas bluetooth-verbinding met je apparaat. Kleine magneetjes zorgen ervoor dat de oortjes vast op hun plaats blijven zitten. Echt prettig is het niet, een afsluitbaar oplaaddoosje houdt de oortjes beter op hun plaats. Het kan voorkomen dat de oortjes in je tas of broekzak uit het doosje vallen, waardoor ze niet opladen. Of erger: kwijtraken. Of vervelender: wanneer de oortjes uit het doosje raken, maken ze automatisch verbinding met je smartphone. Hierdoor kan een los oortje in je tas ervoor zorgen dat je telefoongesprekken, meldingen en andere audio van je smartphone niet hoort.

Ook is het opvallend dat het oplaaddoosje zelf over een kabel en usb-a-stekker beschikt. Om het doosje zelf op te laden, sluit je deze direct aan de adapter aan. Geen groot nadeel, maar een usb-c-slot had mooier en praktischer geweest. Het is niet mogelijk het oplaaddoosje draadloos op te laden en beschikt over genoeg accucapaciteit om de oortjes bijna vier keer op te laden. De JLab Go Air oortjes zelf gaan opgeladen zo’n vier uur mee.

Draagcomfort

Waar de JLab Go Air in uitblinkt is het draagcomfort. De oortjes wegen bijzonder weinig en zijn klein van formaat, waardoor je nauwelijks voelt dat je ze in je oor draagt. Daarbij helpt natuurlijk ook dat je de pasvorm op maat aanpast met de verwisselbare rubber tipjes.

De oortjes vallen in het lagere prijssegment en natuurlijk hoor je dat wel een beetje terug in de geluidskwaliteit die de oortjes bieden. Desondanks komen ze vergeleken met hun prijsgenoten prima voor de dag. Merken als Skullcandy proberen bij goedkopere oortjes vaak wat te overcompenseren met een opgepompt basgeluid. Dat is niet het geval, de hoge, midden en lage tonen zijn prima in balans. Maar de details vallen een beetje weg, waardoor muziek soms een beetje blikkerig klinkt.

Er is geen app aanwezig om met een equalizer het geluid af te stemmen. Maar als je drie keer tikt op het oortje kun je van geluidsmodus wisselen. Naast de standaard-geluidsmodus heb je de beschikking over een bass-boost modus en een gebalanceerde modus. De optimale afstelling vond ik persoonlijk de standaard-afstelling.

Waar de JLab Go Air in uitblinkt is het draagcomfort

-

Alternatieven voor de JLab Go Air

De JLab Go Air oortjes hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding, bieden voor de prijsklasse een aardige geluidskwaliteit en het draagcomfort is het sterke punt van deze oortjes. Toch is het ontwerp van de oplaadcase een serieus nadeel, waardoor oortjes van andere merken misschien een betere keuze zijn voor wie z’n headset (inclusief doosje) vaak mee op pad neemt in de tas en broekzak. Andere oortjes in deze prijsklasse bieden echter niet het comfort en geluidskwaliteit.

Vooral voor zijn prijs ga je verder van de JLab Go Air geen spijt krijgen, vooral niet als je ze voor zo’n 25 euro op de kop tikt, in plaats van 40 euro. Het prijsverschil tussen Nederlandse en buitenlandse webshops is wat dat betreft vreemd.

Jlab Go Air

© PXimport

Conclusie: JLab Go Air kopen?

Van een aanschaf van de JLab Go Air ga je niet zo snel spijt krijgen. De geluidkwaliteit is voor zijn prijsklasse acceptabel genoeg en het draagcomfort prima. De mogelijke bedenking zit ‘m in het oplaaddoosje, dat door zijn open ontwerp en usb-stekker op z’n zachtst gezegd ondoordacht is.

7,0

Ons oordeel

JLab Go Air

Pluspunten

Draagcomfort

Prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

Oplaaddoosje

Internationale prijsverschillen

Conclusie

**Adviesprijs** € 39,- **Kleur** Zwart, wit, blauw **Verbinding** Bluetooth 5 **Accu 50** mAh (oortje), 370 mAh (oplaaddoosje) **Gewicht** 5 gram (oortje), 34 gram (oplaaddoosje) **Features** Microfoon, IP44 **Opladen** Usb-c **Website** [www.jlab.com](https://www.jlab.com/products/go-air-true-wireless-earbuds)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000