Jobs wilde 'nucleaire oorlog' tegen 'gejat' Android

© PXimport

Jobs wilde 'nucleaire oorlog' tegen 'gejat' Android

Geplaatst: 21 oktober 2011 - 07:46

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Anders dan Eric Schmidt beweert, eindigde de relatie tussen Google en Apple in knallende ruzie. Steve Jobs was furieus: "Ik zal Android vernietigen, omdat het een gestolen product is."

"Ik zal mijn laatste adem uitblazen als het nodig is, ik zal elke cent van de 40 miljard dollar die Apple op de bank heeft inzetten, om deze wandaad recht te zetten", aldus Steve Jobs tegen zijn biograaf Walter Isaacson. "Ik zal Android vernietigen, omdat het een gestolen product is. Ik ben bereid hiervoor een nucleaire oorlog te beginnen."

Jobs was razend over het verraad van Google, en in het bijzonder op Eric Schmidt, die ten tijde van de introductie van Android ceo was van Google, maar óók commissaris bij Apple. Google zou naar verluidt de dreigende oorlog nog hebben willen afkopen, maar Jobs wilde daar niets van weten.

Stop met ons bestelen

"Ik wil je geld niet. Al bied je me 5 miljard, ik wil het niet. Ik heb geld genoeg. Ik wil dat je stopt om onze ideeën in Android te gebruiken, dat is het enige", tekende Isaacson op uit de mond van Steve Jobs. De biografie van Jobs verschijnt aanstaande maandag, maar persbureau AP beschikt reeds over een exemplaar.

Uiteindelijk ontsloeg Apple Schmidt in augustus 2009 als commissaris. De woede van Jobs staat in schril contrast met de lezing van Eric Schmidt, tegenwoordig voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Google.

Schmidt 'pathologisch'

Er is groeiende kritiek dat Schmidt de dood van Jobs heeft gebruikt om zijn straatje schoon te vegen en de geschiedenis te herschrijven.

Meteen na het overlijden van Jobs gaf Schmidt verschillende interviews waarin hij benadrukte dat de relatie met Apple ook na zijn vertrek als commissaris nog 'volwassen' en zelfs 'vriendelijk' is gebleven en dat berichten over animositeit incorrect waren, schrijft Forbes.

Apple heeft tot nog toe Google nooit direct aangeklaagd, maar is sinds vorig jaar verwikkeld in een wereldwijde patentstrijd tegen mobielmakers die Android gebruiken. Naast HTC en Motorola voert vooral de juridische strijd met Samsung de laatste maanden de boventoon.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten