Karen’s Replicator

Door: guus-crone | 29 december 2010 13:13

How To

Karen’s Replicator is een klein en eenvoudig programmaatje waarmee u mappen met hun inhoud naar een andere locatie, zoals een usb-stick of een externe schijf, kunt kopiëren. Dat kan handmatig, maar desgewenst ook automatisch en op door uzelf ingestelde tijdstippen. Dit maakt het tooltje bijzonder geschikt voor degenen die geen behoefte hebben aan uitgebreide back-upprogramma’s, maar die toch regelmatig een back-up willen maken van hun belangrijkste bestanden.

1. Taken aanmaken

Download het programma Karen’s Replicator en installeer het. Wanneer u Replicator start, is het venster met taken (Jobs) nog leeg. Om een taak te maken, klikt u op Edit Settings, en vervolgens op New Job. In het volgende venster geeft u onder Job Name een naam voor de taak op. Onder Source Folder bladert u bijvoorbeeld naar de map Mijn Muziek, die u selecteert, waarna u op OK klikt. Vervolgens geeft u onder Destination Folder een doelmap op. Deze map dient zich op een usb-stick of externe schijf te bevinden. Replicator maakt de map zo nodig aan zodra de taak wordt uitgevoerd. Verwijder voorlopig het vinkje bij Enabled. De overige instellingen kunt u laten zoals ze zijn, tenzij u wilt dat uit de bronmap verwijderde bestanden ook uit de doelmap verwijderd worden. In dat geval vinkt u Replicate Folder and File Deletions aan. Klik tot slot op Save Job. Wilt u een hierna nog een taak aanmaken, dan klikt u weer op New Job. Zo niet, dan kiest u voor Save Changes and Close.

Op deze wijze maakt u een back-uptaak aan.

2. Taken uitvoeren

U kunt een of meerdere back-uptaken handmatig uitvoeren door ze te selecteren en op Run Highlighted Jobs Now te klikken. U kunt taken echter ook automatisch uit laten voeren. Hiertoe selecteert u de bewuste taak, klikt u op Edit Job en zet u een vinkje bij Enabled. Vervolgens klikt u op Change Schedule. Er verschijnt nu een venster waarin u kunt aangeven op welk tijdstip en hoe vaak de gekozen taak uitgevoerd dient te worden. Nadat u dit naar wens hebt ingesteld, klikt u op Save. U herhaalt dit zo nodig voor overige taken. Om taken automatisch uit te laten voeren, dient Replicator op de achtergrond te draaien. In het venster Edit Settings gaat u hiervoor naar het tabblad Other Settings, waar u de optie Launch the Replicator Each Time ‘{gebruikersnaam}’ Logs On aanvinkt.

U kunt taken ook handmatig uitvoeren door er een snelkoppeling voor te maken: in het hoofdvenster kiest u in dat geval Save Shortcut To Job(s). U selecteert de gewenste taken, en geeft de snelkoppeling een passende naam – bijvoorbeeld Wekelijkse back-up.

Replicator kan taken op vooraf ingestelde tijdstippen automatisch uitvoeren.

3. Bestandsfilters instellen

Wanneer u slechts bepaalde bestandstypen uit een map wilt kopiëren, kunt u hiervoor een bestandsfilter aanmaken. Hiertoe selecteert u de taak waarvoor u dit wilt doen in het hoofdvenster, en klikt u op Edit Settings, vervolgens op Edit Job, en tot slot op Edit Filters. Er verschijnt een nieuw venster, waarin u op New File Filter klikt. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat u alleen de mp3-bestanden uit uw muziekmap wilt kopiëren. Onder Description kunt u dezelfde naam invullen die u aan de taak hebt gegeven – in dit geval Muziek. Vervolgens vult u onder Wildcard *.mp3 in, waarna u op Add Wildcard klikt. Het is uiteraard mogelijk meerdere bestandstypen toe te voegen. Als laatste klikt u op Save Changes en Done. Om het filter voor de betreffende taak te activeren, klikt u nu op het neerwaartse pijltje onder File Filter. Er verschijnt een keuzemenu, waarin u het zojuist aangemaakte filter aantreft. U selecteert dit filter en klikt op Save Job om de wijziging op te slaan.

Met een bestandsfilter worden alleen bepaalde bestands­typen gekopieerd.

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

2 Reactie(s) op: Karen’s Replicator

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 april 2016 11:31 Anoniem
  Bedankt voor uw review. Echter, de link om de software te downloaden werkt niet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 juli 2016 11:36 Anoniem
  I have seen your article. that is a really nice post. Karen's Replicator is the best software . More people are using this application.
  http://www.webtechcoupons.com/offers/aiseesoft/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.