Vroeger (‘vroegâh’) hadden alle toetsenborden statusleds die aangaven wat de aan/uit-status was van de toetsen Caps Lock, Num Lock, en Scroll Lock. Vandaag de dag zijn die leds niet meer zo vanzelfsprekend.

Mijn supersjieke Logitech-toetsenbord, bijvoorbeeld, heeft zat multimediatoetsen, maar leds? Ho maar. De meeste draadloze toetsenborden en veel netbooks en laptops moeten het zonder stellen. Of, als ze toch een ledje hebben, is het maar voor één of twee van die toetsen. Keyboard Leds is een gratis tooltje dat de statusleds een plek geeft waar u ze niet kunt missen: het Windows-systeemvak.

Het enige dat u hoeft te doen is een kleur te kiezen voor elk van de drie toetsen (Caps Lock, Num Lock, en Scroll Lock). Wanneer u vervolgens drukt op één van die toetsen dan ziet u die kleur verschijnen in het systeemvakpictogrammetje. U kunt in plaats van (of als extra) ook een onscreen-melding laten tonen. Dat kan handig zijn als u geregeld per ongeluk de Caps Lock indrukt, met die extra visuele waarschuwing hebt u dat sneller door (voordat u al de hele paragraaf in hoofdletters hebt getikt).

Dit is een eenvoudig, maar geweldig hulpje. Overigens moeten Windows 7-gebruikers even hun systeemvak ‘tweaken’ zodat het Keyboard Leds-pictogram altijd zichtbaar is.

© PXimport

Kies een kleur en de leds die op uw toetsenbord ontbreken, verschijnen in het systeemvak.

© PXimport

Keyboard Leds 1.0

Freeware

Taal Engels

Download 357 KB

OS Alle Windows-versies (32 en 64 bit)

Systeemeisen Onbekend

Maker Karpolan

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten