Kickstarter: 10 toffe projecten die je kunt backen

Door: daan-doedens | 25 februari 2015 11:03

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Via Kickstarter kun je goede ideeën sponsoren en in ruil daarvoor krijg je het eventuele eindproduct toegestuurd. Wij zochten tien gave projecten die je nu kunt backen.

Magnetic

Briefjes met een laagje lijm kun je overal op plakken, maar je kunt ze vaak maar één keer gebruiken. Koelkastmagneten zijn handig, maar plakken eigenlijk alleen maar aan de koelkast. Eigenlijk zou er iets moeten zijn dat het beste van twee werelden combineert.

Dat is er nu. Een project met de naam Magnetic zorgt ervoor dat je je notities op elke ondergrond kunt bevestigen. Keer op keer, want door de statische lading heb je geen lijm of ander plakkerig spul nodig. Al voor 9 dollar krijg je 300 velletjes van verschillende groottes.

AKO DICE

Aan een dobbelsteen kun je niet zo veel veranderen, zou je zeggen. Fout. Kickstarter staat bol van de nieuwe designs voor iets zo simpel als een dobbelsteen, en de AKO (Another Kind Of) DICE draagt daar ook zijn (dobbel)steentje aan bij.

Het zal even wennen (en tellen) zijn, maar als je eenmaal doorhebt hoe de dobbelstenen werken, zijn het prachtige dingen om naar te kijken. Voor maar 15 dollar krijg je al een set van twee stenen thuisgestuurd. Weg met die saaie ogen, tijd voor AKO DICE.

Pon - The Punctureless Push Pin

Er staan een hoop P's in de naam en intro van dit project, dus voor stotteraars is het misschien handig deze even over te slaan. Voor de rest van ons: hoe jammer is het dat je je mooie foto's op een prikbord moet doorklieven met een punaise om ze een beetje op hun plek te houden?

Pon - The Punctureless Push Pin is een punaise die je weliswaar met een scherpe punt in een prikbord prikt, maar die niet je foto ruïneert. De pin zelf is namelijk gemaakt van een gedraaid metalen staafje, waarin je je foto (of horloge, of opgezette haai, of wat dan ook) vastzet. Voor 7 dollar heb je al een pakketje van 20 punaises.

BeeHive Picture Hangers

Fotolijstjes bestaan al bijna sinds foto's bestaan, en zelfs in de digitale wereld zijn ze nog steeds relevant. Maar soms past je foto niet, en dan heb je niet erg veel aan een fotolijstje. BeeHive heeft daar een oplossing voor gevonden: verstelbare fotolijstjes.

De eerste in zijn soort, zo claimt de maker. Of dat waar is, valt nog te bezien, maar een handig idee is het wel. Binnen een paar minuten heb je je mooiste foto's aan de muur hangen, zonder dat je ook maar iets hoeft op te meten. En nog goedkoop ook, want voor 5 dollar heb je je eerste BeeHive Picture Hanger te pakken.

The Loneliest Whale In The World

Het is misschien wel het zieligste verhaal uit het hele dierenrijk. Ergens in de oceaan zwemt de zogenaamde Lonely Whale, ook wel de 52 Hertz Whale of simpelweg '52' genoemd. Wetenschappers denken dat het een kruising is tussen twee walvissoorten, en dat hij daardoor een geluid produceert op een frequentie die geen enkele andere walvis kan begrijpen.

Jij kunt nu meehelpen de Lonely Whale op te sporen en wetenschappers in staat te stellen hem verder te onderzoeken. De mogelijkheden zijn eindeloos, van een sponsoring van 5 dollar (dan krijg je een ringtone van de Lonely Whale) tot 75.000 dollar (een privésessie walvisgluren met een van de onderzoekers).

0 Reactie(s) op: Kickstarter: 10 toffe projecten die je kunt backen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.