Kickstarter: 8 gave crowdfunding-projecten

Door: daan-doedens | 14 januari 2015 10:49

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Als je een goed idee hebt, kun je natuurlijk langsgaan bij bedrijven met de vraag of ze je willen sponsoren. Dat wordt echter steeds lastiger. Daarom is Kickstarter in de afgelopen jaren zo enorm gegroeid. Wij zochten de gaafste projecten die je nu kunt 'backen'.

Bij Kickstarter presenteer je je idee, waarna zogenaamde 'backers' kunnen beslissen of ze je willen helpen. Wanneer het einddoel binnen twee maanden wordt gehaald, kan je overgaan tot productie. Ook op dit moment lopen er enkele zeer interessante projecten. Lees ook: Ubuntu Edge verbreekt crowdfundingrecord.

Listnr

Je loopt de kamer binnen, knipt met je vingers en voilà: het licht springt aan. Toekomstmuziek? Niet als het aan Listnr ligt. Dat apparaatje kan je lampen of je smartphone aansturen als het bepaalde geluiden hoort.

Zo kun je bijvoorbeeld ook een bericht krijgen als de baby aan het huilen is. Voor 99 dollar (€ 84,-) krijg je het apparaatje thuisgestuurd. Zorg dat je klaar bent voor de toekomst!

HAVOK

Vorig jaar braken smartwatches definitief door, maar dat wil niet zeggen dat de markt voor normale horloges niet meer bestaat. HAVOK maakt simpele maar stijlvolle horloges die op weinig polsen zouden misstaan.

Voor 79 dollar (€ 67,-) kun je kiezen uit een van de vier horloges en krijg je er gratis een portemonnee bij. Dat de HAVOK in de smaak valt, is duidelijk te zien: de actie loopt pas een paar dagen en heeft nu al zo'n vijf keer het streefbedrag opgehaald.

Trunkster

De Trunkster is een koffer, simpel gezegd. Maar wel een heel geavanceerde koffer. Hij heeft geen rits, maar een soort rolluik, zodat je veel meer ruimte hebt om je spullen erin te stoppen. Hij heeft een USB-poort om je telefoon onderweg op te laden, en een GPS-functie om te kijken waar je koffer is als hij nog niet op de rolband ligt.

De normale koffers zijn door het overweldigende succes al uitverkocht voor de productie is begonnen, maar je kunt nog steeds meehelpen door een klein bedrag te doneren of, als je geld over hebt, het duurste pakket te sponsoren. Wees er wel snel bij, want de actie verloopt op 17 januari.

Next Keyboard

Sinds iOS 8 is het mogelijk om toetsenborden van andere ontwikkelaars dan Apple op je iPhone te zetten. Next Keyboard springt daar goed op in, door een zeer interessant toetsenbord te maken. Daarbij gaat alles om snelheid en gebruiksgemak.

Al voor vijf Canadese dollars (€ 3,57) kun je je inschrijven, waarna je de app krijgt zodra hij beschikbaar komt. Nog niet overtuigd door de foto's en de specs? Kijk dan vooral ook even naar een van de beste Kickstarter-filmpjes van allemaal.

The Foot Hammock

Juist. De titel zegt precies waar het op staat: een hangmat voor je voeten. Waarom zou je moeilijk doen met opstapjes en voetenbankjes, als je je voeten ook gewoon in een hangmat kan hangen? Daar hadden de makers van de Foot Hammock geen antwoord op, dus besloten ze de sprong te wagen.

Al voor 20 dollar (€ 17,-) krijg je een voetenhangmat toegestuurd. Voor iets meer geld kun je kiezen voor een fleece-versie of een elektrisch verwarmde hangmat.

3 Reactie(s) op: Kickstarter: 8 gave crowdfunding-projecten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 januari 2015 12:47 Anoniem
  Tja kraftwerk. Je kunt de toebehoren niet meenemen in een vliegtuig he. Brandstoffen verboden. En je kunt niet overal aan zo'n ding komen in andere landen. Dus dat is het niet. Voor thuis gebruik hoeft het ook niet want ik heb daar een lader. Leuk filmpje maar tekortkomingen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 januari 2015 13:04 DaanD
  Dag Gast, volgens de Kickstarterpagina heeft de Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA de kraftwerk goedgekeurd voor in het vliegtuig, in elk geval het apparaat zelf. Dus dat geloven we dan maar ;)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 februari 2015 17:29 Anoniem
  Je kunt spijtig genoeg niet kiezen welke uurwerk je koopt bij Havok (alleen mogelijk als je er 4 of 6 koopt
  EARLY BIRD DEAL | Any Havok Watch and 1 Havok Wallet. Free Shipping in USA
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.