Klachten over brakke Windows 7 update

Door: sander-van-der-meijs | 09 februari 2010 17:41

Nieuws

Eind januari heeft Microsoft een aantal updates voor Windows uitgebracht die de stabiliteit van het systeem ten goede moesten komen. Maar de update zorgt juist voor vastlopers en blauwe schermen.

Microsoft brengt regelmatig updates uit voor zijn besturingssystemen. Op Patch Tuesday zijn dat de beveiligingsupdates, maar tussendoor worden ook kleine updates toegapast die de stabiliteit en betrouwbaarheid ten goede moeten komen.

Op 26 januari heeft Microsoft updates uitgebracht voor Windows 7, Windows 7 64 bit en Windows Server 2008 R2. Deze updates, die veelal automatisch worden geïnstalleerd, blijken niet goed uit te pakken voor veel systemen, zo blijkt uit reacties op het TechNet forum. Er komen klachten binnen dat het systeem na een restart bevriest, en dat er dan een system restore aan te pas moet komen om het probleem te verhelpen. Bovendien komen mensen ineens bluescreens tegen.

Niet updaten

Moderator Arthur Li adviseert om de BIOS en de hardware drivers te updaten. Daarna zouden gebreuikers hun antivirusprogramma moeten deactiveren en de update dan handmatig installeren. Of dit werkt wordt niet duidelijk uit de reacties.

Een ander probleem met deze update is nou juist dat hij niet installeert, zo blijkt uit een andere thread opTechNet. Daar adviseert dezelfde Li om de update even te negeren tot de volgende stabiliteits- en betrouwbaarheidsupdate.

Later komt Microsoft echter met een verklaring dat er volgens het bedrijf geen bewijs is dat stabiliteitsproblemen zijn gerelateerd aan de bewuste update, meldt Computerworld.com.

Bron: Techworld.nl

0 Reactie(s) op: Klachten over brakke Windows 7 update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.