Kobo Libra H20 is goedkopere variant op Kobo Forma

Door: Randolf Bouwma | 04 september 2019 10:25

Kobo Libra H20
Nieuws

De 280 euro kostende Kobo Forma is een van de duurste e-readers van het moment en niet iedere lezer heeft er zoveel geld voor over. Kobo komt hen nu tegemoet met de Kobo Libra H20, die er sterk op lijkt maar een stuk goedkoper is. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de twee?

Het scherm van de Libra H20 is kleiner dan die van de Forma: 7 inch in plaats van 8 inch. Ook is er minder opslagruimte voor boeken, namelijk 8 GB in plaats van 32 GB. Maar omdat e-books relatief kleine bestanden zijn, is dit niet zo'n ramp. 8 GB is namelijk alsnog genoeg voor zo'n 5.000 boeken. Lijkt ons meer dan genoeg.

Lees ook: Kobo Forma review

De knoppen aan de zijkant zijn bedoeld om mee te bladeren. Dat kan zowel in staande als liggende stand. Het is maar net wat je prettig vindt, het beeld kantelt automatisch mee. De Libra H20 is waterdicht en kan dus veilig mee in bad of mee naar het strand. De software is daarnaast verbeterd, zodat het onder andere eenvoudiger is om terug te bladeren zonder je huidige voortgang te verliezen.

Kobo Libra H20

Onbeperkt lezen

E-books zijn op verschillende manieren te installeren. Zo schaf je ze op de e-reader zelf aan in de Kobo-webshop, of neem je een abonnement op Kobo Plus. Voor een vast bedrag per maand kun je dan onbeperkt boeken lezen uit het forse aanbod van Kobo en Bol.com. Eigen .epub-bestanden zijn via te pc over te zetten en er is integratie met Pocket voor het opslaan van online artikelen.

De Kobo Libra H20 is vanaf 17 september te koop voor 179,99 euro. Dat is honderd euro goedkoper dan de Kobo Forma. En opvallend genoeg even duur als de Kobo Aura H2O Edition 2, een e-reader met een meer traditionele vorm. De keuze bestaat uit een zwarte en een witte variant. Een beschermhoes die tevens als standaard dient, is los te koop.

0 Reactie(s) op: Kobo Libra H20 is goedkopere variant op Kobo Forma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.