KODAK PLAYSPORT Zx5

Door: redactie-computertotaal | 14 december 2011 13:16

Review

De PLAYSPORT Zx5 is de opvolger van de PLAYSPORT Zx3, een camcorder die we eerder bekroonden met een Redactie TIP-award. De PLAYSPORT-camcorders zijn extra stevig gebouwd, zodat u er best ruw mee om kunt gaan. Deze camcorder kan naast filmen ook foto's maken met een resolutie van 5 megapixel.

De KODAK PLAYSPORT Zx5 lijkt op zijn voorganger PLAYSPORT Zx3. Ook dit is een stevige waterbestendige camcorder die tegen een stootje kan. Een verschil met de PLAYSPORT Zx3 is dat KODAK de knoppen net want handiger op het apparaat geplaatst heeft, en een knop heeft toegevoegd om media direct te uploaden naar bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Flickr of YouTube. Net als bij het vorige model is de bouwkwaliteit erg goed. Het apparaat weegt 125 gram en is daarmee niet te zwaar of te licht. Hij past comfortabel in de hand, waarbij de knoppen handig met de duim te bereiken zijn. Een licht reliëfpatroontje voorkomt dat de camera snel uit uw handen zal glijden. De lens en microfoon zitten bovenaan zodat uw vinger niet snel het beeld of geluid zal storen. De camera heeft 4 x digitale zoom, maar dat is geen vervanger van een echte optische zoom en dus niet bijzonder nuttig. Een verschil ten opzichte van de Zx3 is dat de accu nu vast is ingebouwd en dus niet verwisselbaar is. De Zx5 heeft vrijwel geen eigen geheugen, u hebt een geheugenkaartje nodig om hem te gebruiken. Door de waterbestendigheid heeft deze camera geen uitklapbare usb-connector die we wel terugvinden op andere camcorders.

De KODAK PLAYSPORT Zx5 is er in vijf kleuren.

Praktijk

Opnamen die we binnen maakten zien er wat korrelig en flets uit, maar buiten op een zonnige dag krijgen we wel een mooi beeld met krachtige kleuren. Kodak heeft op de Zx5 een microfoon naast de lens geplaatst die gevoeliger is dan die op zijn voorganger. Bij het filmen van een concert klinken de vocalen en instrumenten bijvoorbeeld dichterbij dan bij andere vergelijkbare camcorders. De functionaliteit stelt niet teleur. De KODAK ondersteunt videobewerken op de camera zelf, heeft een aantal grappige effecten, gezichtsherkenning en beeldstabilisatie. Via ingebouwde software verbindt u de camera met de pc, maar we konden niet door de foto's en video's bladeren. Hiervoor moesten we het meegeleverde ArcSoft MediaImpression installeren. Handiger is volgens ons om het SD-kaartje eruit te halen en via een kaartlezer met de pc te verbinden.

Conclusie

De Zx5 voegt weinig toe aan wat de Zx3 al kon. Ook dit is een 1080p-camera met beeldstabilisatie. Bezitters van de uitstekende Zx3 hoeven dus niet direct naar de winkel te rennen. Hebt u nog geen camcorder, dan is ook de Zx5 een aanrader. De camera is stevig, waterbestendig en zet goede resultaten neer. De prijs is helaas wel iets hoger dan die van zijn voorganger.

KODAK PLAYSPORT Zx5

Prijs € 149,99

Beeldsensor 5 megapixel

Beeldstabilisatie Digitaal

Opnameresolutie 1080p 30 fps, 720p 60 fps, 720p 30 fps

Foto's 5 megapixel

Opslag SD of SDHC

Afmetingen 11,19 x 5,82 x 1,77 cm

Gewicht 125 gram

Oordeel 8/10

Pluspunten

Stevige behuizing

Veel mogelijkheden

Minpunten

Geen ingebouwde usb-connector

0 Reactie(s) op: KODAK PLAYSPORT Zx5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.