Komt er een nieuwe Surface-stylus?

Door: Justin Doornekamp | 30 juni 2019 16:58

Blog

Microsoft is mogelijk van plan om de Surface-stylus functioneler en flexibeler te maken. Op basis van nieuwe patenten lijkt de techreus te werken aan een pen die je als een soort headset achter je oor kunt dragen.

De stylus zou een ingebouwde speaker en microfoon bevatten, waardoor je deze hoogstwaarschijnlijk kunt gebruiken voor telefoongesprekken. De pen wordt dan ook flexibel, zodat je deze om je oor kunt dragen als je een telefoongesprek wilt voeren.

Verder vind je in het accessoire een kleine batterij en een ontvangertje, vermoedelijk om een Bluetooth-verbinding te kunnen maken met bijvoorbeeld je Surface.

Op de nieuwe stylus zijn vermoedelijk ook wat knopjes te vinden, die je kunt gebruiken om het audiovolume aan te passen, het geluid te pauzeren of om gemakkelijk door diapresentaties te scrollen. De pen zou zelfs een draaiknop krijgen, om het scherm van je Surface in of uit te zoomen.

De patenten werden al in december 2017 ingediend, maar doken pas afgelopen maand op. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de geruchten over een nieuwe stylus.

Dat Microsoft overduidelijk nog niet heeft besloten hoe de nieuwe Surface Pen eruit moet zien, blijkt wel uit een ander patent. Daar valt uit op te maken dat de pen juist niet flexibel is, maar een dynamisch oled-scherm krijgt. Deze stylus lijkt juist weer erg veel op de originele pen, maar dan met een scherm waarop je onder meer notificaties van e-mails kunt zien. Tijdens het tekenen of schrijven kun je bovendien voor een dikkere of juist dunnere streep kiezen.

De nieuwe stylus van Microsoft zou je achter je oren kunnen dragen.

De mogelijkheden van de huidige Surface-pen zijn nu nog vrij beperkt. Microsoft heeft door de jaren heen de latentie van de pen sterk verbeterd, maar voerde verder weinig veranderingen door aan het uiterlijk. Als de patenten enige indicatie zijn, dan zal dat binnenkort gaan veranderen.

0 Reactie(s) op: Komt er een nieuwe Surface-stylus?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.