Komt er na de vouwtelefoon een flexibele smartwatch?

Door: Justin Doornekamp | 27 mei 2019 17:38

Blog

Eind vorig jaar gaf het compleet onbekende Royole grote jongens als Samsung en LG het nakijken met de aankondiging van de eerste vouwtelefoon ter wereld. Het Chinese bedrijf werkt alweer aan een nieuw project, namelijk een flexibele smartwatch.

Uit patenten van Royole blijkt dat het bedrijf werkt aan een opvouwbaar display voor smartwatches. De Nederlandse techwebsite LetsGoDigital vond de patenten, die in de tweede helft van 2017 werden ingediend bij het World Intellectual Property Office en dit jaar werden gepubliceerd. Het betreft een patent voor een polsband en voor een slimme armband, beide met een flexibel scherm dat dubbelgevouwen kan worden.

Door middel van magneten achter het display wordt voorkomen dat het scherm openklapt als je rondloopt met de wearable om je pols. De armband werkt ook met een flexibele batterij, die niet in het scherm, maar in het bandje is verwerkt.

De polsband en slimme armband verschillen wat in het design. Het scherm van de slimme armband vouwt zich bijvoorbeeld op een andere manier uit dan die van de polsband en gebruikt volgens LetsGoDigital ook een ander rotatiemechanisme.

Net als bij andere patenten, is er geen zekerheid dat de concepten van Royole daadwerkelijk het levenslicht zullen zien, maar een buigbaar scherm op een horloge is een interessant idee. Veel gebruikers van een smartwatch klagen geregeld over het kleine, ietwat onhandige scherm van hun wearable en de beperkte accuduur ervan. Mocht het ontwerp van Royole daadwerkelijk aanslaan, dan kunnen deze problemen mogelijk tot het verleden behoren.

De Flexpai van Royole is vooralsnog de enige opvouwbare telefoon die op dit moment verkrijgbaar is, nadat de lancering van de Galaxy Fold van Samsung op het laatste moment werd uitgesteld. Het scherm van de opvouwbare smartphone blijkt al binnen twee dagen kapot te gaan.

0 Reactie(s) op: Komt er na de vouwtelefoon een flexibele smartwatch?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.