De beste netwerkprinters van nu

Door: Maikel Dijkhuizen | 14 december 2020 06:09

How To

Ieder huishouden heeft baat bij een netwerkprinter. Gezinsleden willen tenslotte vanaf elke pc, laptop, tablet en smartphone afdrukken. Geen probleem, want een draadloze inkjetprinter is al vanaf een paar tientjes te koop. Wil je voor jouw thuiskantoor een all-in-one-apparaat met meer capaciteit? Dan is een betaalbare kleurenlaserprinter met lage verbruikskosten en een hoge afdruksnelheid misschien iets voor jou. Deze Shortlist stelt een aantal interessante producten aan je voor.

6x Draadloze inkjetprinters

Canon Pixma MG3650S

Prijs
€ 70,49

Website
www.canon.nl

Veel printers zien er nogal saai uit. Dat vindt Canon kennelijk ook, want naast een zwarte en witte versie is de Pixma MG3650S ook in een knalrode uitvoering verkrijgbaar. Deze excentriekeling voldoet voor doorsnee gebruikers aan alle eisen. Verbind het all-in-one-apparaat met wifi en gebruik de Canon Print-app om vanaf mobiele apparaten te printen. De maximale afdrukresolutie is met 4800 × 1200 dpi heel behoorlijk. Anders dan de kleine behuizing doet vermoeden, ondersteunt deze veelzijdige machine ook automatisch dubbelzijdig afdrukken. In het apparaat gaan twee cartridges.

Canon Pixma TR150

Prijs
€ 250,-

Website
www.canon.nl

Lijkt een printer die je op verschillende plekken kunt gebruiken je wel wat? Canon voegt aan zijn Pixma TR150 een heuse accu toe. Vanwege het compacte formaat nemen gebruikers het apparaat moeiteloos onder hun arm mee. Bedenk wel dat deze draagbare machine geen scan- en kopieertaken ondersteunt, maar A4’tjes uitprinten in een maximale resolutie van 4800 × 1200 dpi is geen enkel probleem. Gunstig is dat je dit apparaat op zowel een 2,4GHz- als 5GHz-netwerk kunt aanmelden. Voor het opladen van de accu levert de fabrikant een usb-c-kabel mee. De adviesprijs van de TR150 is weliswaar stevig, al lopen de vraagprijzen van webwinkels behoorlijk uiteen. Wie goed zoekt, vindt dit product voor minder dan driehonderd euro.

HP Sprocket Studio

Prijs
€ 149,-

Website
www.hp.com

Wie een printer louter voor het afdrukken van foto’s in een standaardformaat van 15 × 10 centimeter gebruikt, heeft geen omvangrijk apparaat nodig. De HP Sprocket Studio is klein van stuk en drukt al jouw dierbare herinneringen af. Voor de draadloze connectie met mobiele apparaten bevat de behuizing een bluetooth5.0-module. Installeer de HP Sprocket-app op een smartphone of tablet en maak printjes op een resolutie van 300 × 300 dpi. De Sprocket Studio is overigens geen mobiele printer, dus er is wel een nabijgelegen stopcontact vereist.

HP DeskJet Plus 4130 AiO

Prijs
€ 69,99

Website
www.hp.com

HP brengt aan de lopende band veelzijdige printers op de markt, die ook nog eens prima betaalbaar zijn. De onlangs verschenen DeskJet Plus 4130 AiO is daar een goed voorbeeld van. Deze all-in-one-machine heeft een maximale printresolutie van 4800 × 1200 dpi. Opvallend is dat er een faxfunctie is ingebouwd. Verder is de automatische documentinvoer van maximaal 35 A4’tjes een voordeel. Leg een stapeltje papier in de houder en kopieer of scan in een moordend tempo alle paperassen. Aansluiten gebeurt rechtstreeks via een usb-kabel of via de geïntegreerde wifi-adapter. In dit apparaat gaan twee cartridges.

Epson Expression Home XP-2105

Prijs
€ 79,99

Website
www.epson.nl

Fotografieliefhebbers stellen doorgaans hogere eisen aan een printer dan mensen die voornamelijk documenten printen. Zo speelt de afdrukresolutie een bepalende rol. Op dat gebied zit je met de Expression Home XP-2105 wel goed, want deze draadloze printer ondersteunt een resolutie van maximaal 5760 × 1440 dpi. Voor een mooier afdrukresultaat gaan er in de behuizing vier aparte cartridges. Voeg daar de aanwezige scan- en kopieerfunctie aan toe, en je haalt met deze Epson-telg een betaalbare alleskunner in huis. Hoewel de adviesprijs de tachtig euro aantikt, verkopen sommige webshops deze veelzijdige machine voor een paar tientjes minder.

Epson WorkForce WF-110W

Prijs
€ 269,99

Website
www.epson.nl

De WorkForce WF-110W is een draagbare printer met een maximale afdrukresolutie van maar liefst 5760 × 1440 dpi. Kortom, ideaal gereedschap voor wie op locatie haarscherpe printjes wil maken. Voor afdruktaken maak je gebruik van het wifi-netwerk op locatie. Is er geen draadloos netwerk voorhanden? Dankzij de ondersteuning voor wifi-direct kun je apparaten ook rechtstreeks koppelen en vervolgens afdruktaken starten. In de compacte behuizing van slechts 1,6 kilo gaan twee cartridges. Voor het opladen van de batterij levert de fabrikant een usb-kabel en wisselstroomadapter mee.

3x Navulbare inkjetprinters

Epson EcoTank ET-M1170

Prijs
€ 249,-

Website
www.epson.nl

Alle printers uit Epsons EcoTank-lijn werken zonder cartridges. In plaats daarvan vullen gebruikers de aanwezige inktreservoirs met los verkrijgbare flesjes. Volgens de fabrikant drukt deze navultechniek de prijs per pagina aanzienlijk. Zoek je een betaalbare zwart-witprinter met een hoge capaciteit én netwerkfunctie, dan is de breed verkrijgbare EcoTank ET-M1170 het overwegen waard. Deze machine ligt bij diverse webwinkels voor minder dan tweehonderd euro in de digitale winkelschappen. Voor de verbinding met het netwerk heb je keuze tussen wifi en ethernet. Tot slot kan dit exemplaar automatisch dubbelzijdig afdrukken.

Epson EcoTank ET-5800

Prijs
€ 899,-

Website
www.epson.nl

Epson ontwikkelt ook navulbare netwerkprinters waarmee je in kleur kunt afdrukken. Zo is de EcoTank ET-5800 voor grootverbruikers interessant. Aan de voorzijde lees je het actuele inktniveau van de vier aanwezige kleuren af, waarna je de inkt zo nodig met een flesje navult. De EcoTank ET-5800 bevat drie papierlades waar in totaal 550 A4’tjes in passen. Verder behoren automatisch dubbelzijdig afdrukken, scannen en kopiëren tot de mogelijkheden. De printresolutie bedraagt 4800 × 1200 dpi. Deze printer leent zich overigens prima voor het snel kopiëren en scannen van meerdere documenten; de zogeheten adf-functie biedt namelijk een capaciteit van vijftig vellen.

Canon Pixma G7050

Prijs
€ 439,99

Website
www.canon.nl

Net als Epson produceert Canon eveneens navulbare inkjetprinters. Dit betreft de zogeheten MegaTank-lijn. Volgens het Japanse merk zijn de vier inktreservoirs van de Pixma G7050 goed voor een capaciteit van bijna achtduizend pagina’s. Ga je foto’s in een formaat van 15 × 10 centimeter afdrukken, dan bedraagt de capaciteit op een enkele inktlading zo’n tweeduizend afgedrukte kiekjes. Kortom, enorme aantallen voor een inkjetprinter. Gebruik deze alleskunner verder ook voor het automatisch scannen of kopiëren van een stapeltje vellen. De invoerlade van deze adf-functie herbergt maximaal 35 vellen. In totaal passen er in beide papierlades 350 A4’tjes. Gunstig is dat je het bedieningspaneel kunt kantelen, zodat je het lcd-display in een comfortabele hoek gebruikt.

4x A3-printers

HP OfficeJet Pro 7740

Prijs
€ 206,99

Website
www.hp.com

De prijs van een A3-printer valt tegenwoordig erg mee. Deze OfficeJet Pro 7740 kost bij sommige webwinkels bijvoorbeeld minder dan tweehonderd euro. De printresolutie van 4800 × 1200 dpi is hoog genoeg om mooie posters te ontwikkelen. Maar deze all-in-one-printer heeft nog veel meer te bieden. Profiteer dankzij de aanwezige dadf-functie van dubbelzijdige automatische documentinvoer, zodat je vlot paperassen kunt scannen en kopiëren. Daarnaast bevat deze omvangrijke machine twee papierlades waar je in totaal vijfhonderd vellen in kwijt kunt. Aansluiten op het netwerk gebeurt via wifi of ethernet.

Epson EcoTank ET-15000

Prijs
€ 799,99

Website
www.epson.nl

De Epson EcoTank ET-15000 had ook op de vorige pagina van deze Shortlist gekund, want het betreft een A3-printer met navulbare inktreservoirs. Staar je overigens niet blind op de hoge adviesprijs; een enkele webwinkel haalt namelijk bijna de helft van de adviesprijs af. Met functies als automatische documentinvoer (35 vellen), faxen en wifi (direct) biedt deze inkjetprinter veel waar voor zijn geld. Stop papier in de achterste lade om op A3-formaat af te drukken.

Canon imagePROGRAF PRO-300

Prijs
€ 799,-

Website
www.canon.nl

Wil je foto’s op A3-formaat afdrukken, dan is de imagePROGRAF PRO-300 een betrouwbare partner. In deze nieuwe Canon-telg gaan maar liefst tien cartridges waardoor de kleurenafdrukken uitstekend voor de dag komen. De aanwezige 7680 spuitmondjes drukken kleurrijke posters af zonder witrand. Voor de verbinding met het netwerk doen gebruikers een beroep op wifi of ethernet. Overigens kan deze machine uitsluitend printen, dus scannen en kopiëren is niet mogelijk.

Brother HL-J6100DW

Prijs
€ 606,86

Website
www.brother.nl

Brother levert met zijn HL-J6100DW een uitgebreide A3-printer af. Zo passen er in de drie papierlades 750 vellen. Voor de opslag van nog meer papier is er optioneel een onderkast op wielen verkrijgbaar. Gebruikers kunnen met deze machine scannen, kopiëren en automatisch dubbelzijdig afdrukken. Naast wifi en ethernet bevat de behuizing ook een nfc-chip. Koppel hiermee vlot een mobiel apparaat en start een afdruktaak.

6x Laserprinters

HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

Prijs
€ 349,-

Website
www.hp.com

Als je vaak en veel afdrukt, is de aanschaf van een laserprinter interessant. Voor dit exemplaar van HP zijn er toners met verschillende capaciteit verkrijgbaar. Zo is de reguliere zwarte toner goed voor zo’n 1350 pagina’s, maar is er ook een xl-versie met een opbrengst van 3150 pagina’s te koop. De resolutie is met 600 × 600 dpi lager dan we van inkjetprinters gewend zijn. Gebruik de Color LaserJet Pro MFP M283fdw dan ook vooral voor het afdrukken van documenten. Deze machine kan verder scannen en kopiëren, waarbij de adf-functie met een capaciteit van vijftig vellen goed van pas komt. Daarnaast is er ook nog een faxfunctie ingebouwd. Gunstig is dat de aanwezige wifi-adapter zowel met de 2,4GHz- als 5GHz-frequentieband overweg kan.

Brother MFC-L3770CDW

Prijs
€ 680,38

Website
www.brother.nl

Met deze Brother MFC-L3770CDW spelen we eigenlijk een beetje vals; dit is namelijk een led-printer en dus geen kleurenlaser. Toch is de afdruktechniek op basis van een lichtbron in grote lijnen hetzelfde. In plaats van een laserstraal gebruikt deze machine meerdere led-units die alle plekken van de drum kunnen belichten. Gunstig is dat deze led-printer vergeleken met een kleurenlaser minder bewegende onderdelen bevat; hierdoor is er minder slijtage. Andere speerpunten zijn het geringe volumeniveau en de relatief hoge printresolutie van 2400 × 600 dpi. De MFC-L3770CDW is een all-in-one-apparaat met een automatische doorvoerfunctie tot vijftig pagina’s.

Brother HL-L2350DW

Prijs
Ca. € 110,-

Website
www.brother.nl

Wie een relatief goedkope zwartwit-laserprinter met netwerkfunctie zoekt, komt al gauw uit bij een exemplaar van Brother. De HL-L2350DW is al wat langer op de markt, maar is nog altijd op uitgebreide schaal te koop. Met een printsnelheid van dertig pagina’s per minuut handelt deze bescheiden machine binnen mum van tijd afdruktaken af. Daarnaast is automatisch dubbelzijdig afdrukken geen enkel probleem. De papierlade is goed voor maximaal 250 vellen. Verbind de Brother HL-L2350DW met het wifi-netwerk en print vanaf iedere computer, tablet of smartphone documenten uit.

Lexmark C3326dw

Prijs
Ca. € 200,-

Website
www.lexmark.com

Een compacte kleurenlaserprinter tegen een relatief lage prijs, zo laat de Lexmark C3326dw zich het beste omschrijven. Ondanks het bescheiden formaat is er evengoed een duplexmodule in de behuizing verwerkt. Handig voor wie automatisch dubbelzijdig wil afdrukken. Zoals je van een laserprinter mag verwachten, is er een hoge afdruksnelheid haalbaar van 24 pagina’s per minuut. Koppel het apparaat aan het netwerk en start vanaf verschillende apparaten afdruktaken. Je hebt hiervoor keuze tussen ethernet en wifi. Fijn is de ondersteuning voor de protocollen Apple AirPrint en Google Cloud Print, zodat je rechtstreeks vanaf iedere smartphone of tablet printjes maakt.

Canon i-SENSYS MF643Cdw

Prijs
€ 279,99

Website
www.canon.nl

Voor een kleurenlaserprinter met scan- en kopieerfunctie is de i-SENSYS MF643Cdw gunstig geprijsd. Als je goed op internet rondsnuffelt, vind je dit product voor minder dan 230 euro. De printsnelheid bedraagt 21 pagina’s per minuut. Fijn is dat je dankzij de functie automatisch dubbelzijdig afdrukken kunt besparen op het papierverbruik. Opvallend is verder het grote lcd-scherm. Bekijk hierop het actuele inktniveau en start zonder tussenkomst van een computer afdruktaken. Print je geregeld documenten uit met informatie die niet voor andermans ogen bestemd is? Beveilig de documenten dan met een pincode. In de behuizing passen vier toners en 250 vellen papier.

Kyocera Ecosys M5526cdw

Prijs
Ca. € 400,-

Website
www.kyoceradocumentsolutions.nl

Deze kleurenlaserprinter van Japanse makelij onderscheidt zich met een hoge resolutie van 1200 × 1200 dpi van de meeste andere laserprinters. Een ander speerpunt is de dubbelzijdige documentinvoer, zodat je een stapeltje papier eenvoudig kunt scannen of kopiëren. Op afdrukgebied ondersteunt de Ecosys M5526cdw protocollen als Apple AirPrint en Mopria. Je kunt ook de eigen Kyocera-app gebruiken. Voorwaarde is wel dat je de machine aanmeldt op het wifi-netwerk. Tot slot is er ook een usb-poort om documenten rechtstreeks vanaf een usb-stick of externe schijf af te drukken.

0 Reactie(s) op: De beste netwerkprinters van nu

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.