KPN geeft klanten Spotify Premium

Door: Jasper Bakker | 24 oktober 2011 16:44

Apps & Software

KPN levert Spotify Premium gratis aan klanten die een alles-in-één abonnement bij het telecombedrijf hebben. Dit geldt ook voor bestaande klanten.

Gebruikers hebben toegang tot de betaalde variant van muziekdienst Spotify zolang hun KPN-abonnement loopt. Spotify Premium is zonder prijsverhoging beschikbaar voor klanten die een alles-in-één pakket afnemen bij KPN. Dit zijn de Extra- en Premium-pakketten voor koperverbindingen (DSL) naast de Zilver- en Goud-pakketten voor glasvezel.

Duurdere abonnementen

De in aanmerking komende KPN-abonnementen kosten minstens 55 euro per maand, meldt KPN in het persbericht over het Spotify-aanbod. Het telecombedrijf stunt ook met aanbiedingsacties voor zijn alles-in-één pakketten. De instapoptie (XL Voordeelpakket) voor internet, bellen en televisie heeft niet het Spotify Premium-abonnement erbij.

KPN heeft voorlopig geen plannen om de muziekdienst ook aan te bieden voor andere abonnementen, zegt woordvoerster Renske Algra tegen Webwereld. Noch goedkopere, noch mobiele abonnementen krijgen Spotify Premium. "We willen eerst zien hoe dit aanslaat bij klanten."

KPN-only

Algra laat weten dat het Spotify-aanbod alleen voor KPN geldt; dochterbedrijven als Xs4all mogen niet mee. Ze kan niet zeggen wat de looptijd - of waarde - is van de overeenkomst tussen KPN en Spotify. Normaliter kost een Spotify Premium-abonnement 9,99 euro per maand.

De Premium-variant van Spotify geeft gebruikers ook vanaf een smartphone toegang tot de streaming muziekdienst. Daarvoor moeten zij de gratis Spotify-app installeren op hun toestel. Het is daarbij ook mogelijk om offline naar muziek te luisteren, bijvoorbeeld om de datalimiet voor mobiel internet niet te overschrijden.

Omzetten:

KPN meldt tevens dat bestaande Spotify Premium-gebruikers hun account kunnen omzetten naar het gratis account dat KPN meelevert. "Dit kan alleen op verzoek van de klant zelf. De klant kan bijvoorbeeld het eigen Premium-abonnement zelf opzeggen. Natuurlijk kan een klant ook zijn account (gebruikersnaam + playlists) meenemen naar het nieuwe account bij het Alles-in-één pakket", legt woordvoerster Renske Algra uit.

0 Reactie(s) op: KPN geeft klanten Spotify Premium

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.