KPN start dit jaar met grote uitrol 4G

© PXimport

KPN start dit jaar met grote uitrol 4G

Geplaatst: 24 juli 2012 - 06:33

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

KPN zal nog dit jaar beginnen met het op grote schaal beschikbaar stellen van een 4G-netwerk. Dat maakt de aanbieder dinsdag bekend. KPN lijkt de eerste provider te zijn die overgaat tot een landelijke uitrol.

Eerder dit jaar begon KPN al met het testen van 4G voor zakelijke klanten in Den Haag en Utrecht. Hoewel 'gewone' consumenten momenteel nog niet van deze zogenoemde LTE-netwerktechnologie gebruik kunnen maken, zal daar volgens KPN nog dit jaar verandering in komen.

KPN gaat naar eigen zeggen flink investeren in de aanleg van het nieuwe mobiele netwerk. Dat wordt duidelijk tijdens de presentatie van de financiële resultaten over de eerste helft van 2012. Verdere investeringen in het netwerk zullen in 2013 en 2014 plaatsvinden.

Sneller mobiel internet

Voor het nieuwe netwerk zal KPN gebruik maken van de 1800MHz-band. Deze wordt momenteel gebruikt voor de 2G-dekking, maar zal binnenkort geschikt worden gemaakt voor 4G. Middels de LTE-technologie worden mogelijk snelheden gehaald van maximaal 70Mbps. In potentie kan dit later nog worden opgekrikt tot 1Gbps (LTE Advanced).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten