LaCie USB 3.0 ExpressCard/34

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 14 september 2010 11:57

Internet & Thuis

Er verschijnen steeds meer usb 3.0 apparaten op de markt, maar op notebooks en pc’s zijn de benodigde usb-poorten nog schaars. Als uw notebook is voorzien van een ExpressCard-uitbreidingsslot, dan voegt u met de LaCie USB 3.0 ExpressCard/34 alsnog usb 3.0 toe aan uw notebook.

De LaCie USB 3.0 ExpressCard/34breidt uw notebook uit met twee usb 3.0-poorten. Net als veel PCI Express usb 3.0-uitbreidingskaarten voor in de pc maakt dit kaartje gebruik van een NEC-chip. Het kaartje is uitgevoerd in de 34 mm breedte en past dus in alle ExpressCard-sloten. Als we het kaartje in onze notebook steken, dan steekt het gedeelte met de poorten een flink stuk uit. Het ExpressCard-slot levert zelf niet genoeg vermogen om bijvoorbeeld externe harde schijven te voeden. Dit kaartje komt daarom met een externe voedingsadapter die noodzakelijk is voor apparatuur die veel energie uit de poorten trekt. Onderweg kan dit een probleem zijn, al komen veel externe usb 3.0 harde schijven voor extra voeding met een extra kabel die u aansluit op een usb 2.0 poort. Is dit het geval, dan hebt u de externe voeding van de ExpressCard zelf niet nodig.

Het kaartje heeft twee usb-poorten.

Conclusie

Het kaartje doet wat het moet doen, maar steekt wel ver uit. Een nadeel is dat geteste usb 3.0 harde schijven enkel werken als de externe adapter is aangesloten op het uitbreidingskaartje of als het extra voedingskabeltje van de externe schijf zelf in een usb 2.0-poort gebruikt wordt. We vinden 75 euro bovendien erg prijzig om de notebook uit te breiden met usb 3.0.

LaCie USB 3.0 ExpressCard/34

Prijs € 74,99

Garantie 3 jaar

Oordeel 6/10

Pluspunten

Twee usb 3.0 poorten

Eenvoudig te gebruiken

Minpunten

Externe voeding of apparatuur met eigen voeding noodzakelijk

Steekt ver uit

Prijzig

0 Reactie(s) op: LaCie USB 3.0 ExpressCard/34

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.