Lalarm 5.7

Door: frank-de-graaf | 02 september 2010 16:40

Apps & Software

LAlarm kan, net als concurrent iAlertU, worden ingezet om alarm te slaan als iemand uw laptop tracht te stelen. Lalarm heeft daarbij minder opties in huis dan zijn concurrent, maar maakt dat meer dan goed met de mogelijkheden die het biedt als uw laptop daadwerkelijk is gestolen. Waar een Mac gebruik kan maken van ingebouwde bewegingsensors, is het op een Windows-computer maar de vraag of die aanwezig zijn.

Lalarm kan daarom afgaan als de voedingsstekker wordt verwijderd of als er een usb-stick uit de laptop wordt getrokken. De makers van het programma hebben bedacht dat u die stick op de een of andere manier moet vastmaken aan uw bureau. Dat klinkt wat gekunsteld, maar het zou kunnen werken. Als diefstal eenmaal is geconstateerd, kan het programma automatisch gevoelige data versleutelen, verwijderen of een poging ondernemen om de data naar een Gmail-account te uploaden. Daar is uiteraard wel een internetverbinding voor nodig. Ook kan LALarm een waarschuwings-sms sturen en het biedt de mogelijkheid om zelf alarmgeluiden uit te kiezen.

Lalarm heeft minder uitgebreide mogelijkheden om diefstal te `herkennen´, maar het biedt geavanceerde opties om in geval van diefstal uw data te beschermen.

Lalarm 5.7

Freeware

Taal Engels

Download 970 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Lalarm 5.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.