Lenovo in gesprek over aankoop server-business IBM

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 19 april 2013 10:11

Nieuws

Lenovo voert momenteel gesprekken met IBM over “een mogelijke aankoop”. Dat bevestigt Lenovo vrijdag nadat er via CRN geruchten opdoken dat IBM een koper zoekt voor de x86 server-tak. Met de deal is mogelijk 6 miljard dollar gemoeid.

Lenovo maakt vrijdag niet bekend op welke bedrijfstak van IBM het zijn oog heeft laten vallen, maar verschillende bronnen bevestigen tegenover CRN dat het om de System X-lijn gaat, waaronder Intel en AMD-gebaseerde tower, rack en blade-servers vallen.

IBM zou openstaan voor de verkoop van de x86 server-tak, maar hoopt hier wel 5 tot 6 miljard dollar voor op te strijken. “Er is nog geen overeenstemming over de potentiële acquisitie van materiële onderdelen waar we nu al iets over kunnen aankondigen”, aldus de verklaring van Lenovo.

Geen concurrent

De server-tak waarover gesproken wordt, levert onder meer laaggeprijsde servers voor data-centers voor grote bedrijven. In 2005 kreeg Lenovo ook al de pc-tak van IBM in handen. Volgens een van de bronnen heeft deze eerdere aankoop echter weinig met de nieuwe deal te maken. Lenovo is simpelweg een geschikte kandidaat omdat de fabrikant niet als een directe concurrent van IBM beschouwd wordt. Lenovo heeft immers geen eigen producten voor data-opslag en netwerken.

De deal zou zo goed als beklonken zijn. Een andere bron claimt zelfs dat IBM de werknemers van de betreffende afdelingen al heeft medegedeeld dat ze per 1 juni in dienst treden bij Lenovo. Na de verkoop van de X-lijn zal IBM zich blijven focussen op het configureren, testen en onderhouden van de aangeboden producten, maar zal zich niet langer bezighouden met de productie van de feitelijke hardware en onderdelen. IBM zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

0 Reactie(s) op: Lenovo in gesprek over aankoop server-business IBM

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.