Lenovo kijkt naar mogelijke overname BlackBerry

Door: Elmar Rekers | 12 maart 2013 08:59

Nieuws

De waarde van het aandeel BlackBerry is maandag flink gestegen, met 13,5 procent. Dit in reactie op een uitspraak van pc-maker Lenovo, die liet weten een overname van de geplaagde smartphone-maker te overwegen.

“Een overname (van BlackBerry, red.) is misschien wel een logische stap”, zei Lenovo topman Yang Yuanqing maandag tegenover de Franse krant Les Echos. “Ik moet wel eerst een analyse loslaten op de markt, om te kijken op welke manier dit bedrijf daar baat bij heeft.”

Overname BlackBerry

Geruchten over een overname van BlackBerry gaan al maanden rond. Er is tot op heden echter nog geen officieel bod gedaan op de Canadese telefoonfabrikant. Lenovo liet eerder dit jaar al weten dat er serieus gekeken wordt naar BlackBerry (toen nog Research In Motion) voor een mogelijke overname.

Lenovo heeft momenteel vooral veel succes met zijn notebooks maar weet met zijn smartphones nog geen substantieel marktaandeel te veroveren. Mogelijk ziet het bedrijf in de zakelijke BlackBerry-mobieltjes een sterke partner om dan eindelijk de concurrentie aan te kunnen gaan met Samsung en Apple.

0 Reactie(s) op: Lenovo kijkt naar mogelijke overname BlackBerry

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.