Lenovo projecteert toetsenbord voor je neus

© PXimport

Lenovo projecteert toetsenbord voor je neus

Geplaatst: 28 mei 2015 - 05:49

Aangepast: 24 november 2022 - 11:23

Daan Doedens

Lenovo wil ervoor zorgen dat je binnenkort niet meer hoeft te priegelen op een klein scherm als je iets langers dan een sms'je wil typen. Het Chinese bedrijf heeft een video online gezet waarin Smart Cast wordt getoond, een technologie die een toetsenbord op elke willekeurige ondergrond projecteert.

In de video is te zien hoe een smartphone van Lenovo op een uitklapbare standaard achterop het toestel kan leunen. Een laserprojector laat dan een toetsenbord (of piano, of wat dan ook) zien op tafel voor het toestel. Zo kun je rustig tikken zonder dat je je vingers hoeft te breken op een te klein toetsenbord of een extern keyboard hoeft mee te zeulen.

Volgens Lenovo is de smartphone in kwestie 'de eerste smartphone met laserprojector ter wereld'. Bedrijven als Samsung (en ook Lenovo zelf) experimenteren al langer met projecties, maar die gebruiken andere technieken. Veel meer informatie over Lenovo's nieuwe telg is nog niet bekend, maar de technologie is indrukwekkend, en het kan in de toekomst een hoop tikfoutjes verhelpen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten