LG 55UJ635V - Groter scherm voor alledaags kijkplezier

Door: Eric Beeckmans | 30 augustus 2018 12:49

Review

De LG 55UJ635V is een flinke maar betaalbare Ultra HD 4K televisie. Hoe goed scoort deze LED-tv bij alledaags gebruik? Je leest het in onze LG 55UJ635V review.

LG 55UJ635V

Prijs
Vanaf 550 euro
Display
LED
Schermdiagonaal
55 inch, 139cm
Resolutie
3840 x 2160 (4K UHD)
HDR
HDR10, HLG-standaard
Beeldfrequentie
50 Hz
Connectiviteit
3 x HDMI, 2 x USB, 1 x composiet, 1 x Composiet, Optische audio-uitgang, Simplink, ARC, Ethernet-LAN, CI Slot, WiFi, WiDi
Smart TV
WebOS 3.5
Website
www.lg.com
7,5
Score
75
Score: 75
 • Pluspunten
 • Goed beeldkwaliteit
 • Helder beeld met prima kleuren
 • Drie HDMI-aansluitingen
 • Prima kijkhoek
 • Minpunten
 • Verbergt detail in snel bewegende beelden
 • Helderheid en kleur te beperkt voor HDR
 • Geen hoofdtelefoonaansluiting

Saai en goedkoop zijn de woorden die ons te binnen schieten als we deze televisie zien. Hij is vrij dik in profiel, en het zwarte glossy kader oogt wat goedkoop. Hij staat op een centrale boogvormige voet.

Aansluitingen

Het toestel is uitgerust met drie HDMI-aansluitingen, en twee usb-aansluitingen, waarvan er telkens een achteraan staat, en de rest aan de zijkant. Alle aansluitingen aan de achterkant wijzen naar de muur, daar moet je rekening mee houden als je voor wandmontage kiest. Er is geen hoofdtelefoonuitgang, maar het toestel biedt wel bluetooth voor een draadloze hoofdtelefoon.

Beeldkwaliteit

Het IPS-paneel van deze televisie zorgt voor een vrij goede kijkhoek, maar levert een zeer matige zwartwaarde, en dus beperkt contrast. Hij toont ook iets te veel zwartdetail, waardoor donkere beelden een ietwat vale indruk achterlaten. Wie iets meer contrast wenst, zet ‘dynamisch contrast’ op de laagste of midden stand. Het scherm is veel beter op zijn gemak bij heldere content, met veel kleur. Die beelden zijn levendig en natuurlijk dankzij een prima kalibratie in de bioscoop-beeldmode. Enkel rood, oranje en magenta tinten zijn iets te donker, maar dat zal je in de praktijk nooit merken. Het scherm heeft een goede uniformiteit, maar toont een beetje ‘dirty screen effect’, waarbij je op egale, bewegende kleurvlakken wat oneffenheden ziet, alsof het scherm vuil is.

De televisie zet al je bronnen, van dvd tot spelconsole, netjes om naar Ultra HD resolutie, en werkt degelijk ruis weg. Het verbergt, zoals alle televisies in deze prijscategorie, wel wat detail in snel bewegende beelden.

HDR

Alhoewel zijn maximale helderheid van ongeveer 425 nits vrij goed is voor deze categorie, kan de UJ635V geen overtuigende HDR-beelden neerzetten. In heldere beelden ontbreekt de sprankeling, en is het kleurpalet te beperkt, in donkere beelden speelt de slechte zwartwaarde hem parten waardoor die scènes vaal en grijs lijken.

Het toestel is compatibel met HDR10 en HLG-standaarden. Beschouw HDR-weergave als een bonus, maar zeker niet als een argument om deze set aan te kopen. Dat is overigens geen verrassing in dit prijssegment.

Smart TV

WebOS 3.5 is een uitstekend smart tv-platform dat je op overzichtelijke en speelse wijze toegang biedt tot alle bronnen, apps en functies. Je kunt de tegels op het Home-scherm ordenen zodat je al je favorieten onmiddellijk terug vindt.

Afstandsbediening en geluidskwaliteit

Bij deze sets krijg je geen Magic Remote, maar een klassieke zapper. De rubberachtige toetsen zijn gemakkelijk in te drukken. De remote gebruikt een erg compact layout, waardoor je soms wel eens een foute toets aanslaat als je niet goed kijkt. Er zijn aparte toetsen voorzien voor Netflix en Amazon Video. De gebruiksinterface werkt prima met deze remote, maar de Magic Remote is net iets handiger.

In deze categorie leg je best geen al te hoge verwachtingen voor geluidskwaliteit. De televisie presteert adequaat voor dagelijks gebruik, maar is vooral geoptimaliseerd voor dialogen. De laagweergave gaat vrij gemakkelijk in vervorming of wordt door de televisie aan banden gelegd zodat je soms de bas hoort verdwijnen. Wil je degelijk geluid, dan ben je op een externe oplossing aangewezen.

Conclusie

Deze LCD-tv is met zijn 43 inch schermmaat een goede keuze als je op zoek bent naar een zacht geprijsde, bescheiden Ultra HD tv voor alledaags kijkplezier. Filmfanaten moeten beseffen dat hij door zijn matig contrast het beste resultaat geeft als je de kamer niet verduistert. Gamers mogen rekenen op een kleine input-lag.

De LG 43UJ630V heeft een beperkt contrast, maar zolang je de woonkamer niet verduistert, zal dat geen probleem zijn. De heldere, kleurrijke weergave en prima kijkhoek zijn troeven die hem een goede tv voor het hele gezin maken. Hij is bovendien erg goed uitgerust, met WiFi, Bluetooth en een leuk smart tv-systeem. Beperkt detail in snel bewegende beelden en een flauwe HDR-weergave zijn factoren die eigen zijn aan de prijscategorie.

0 Reactie(s) op: LG 55UJ635V - Groter scherm voor alledaags kijkplezier

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.