LG bouwt 5 inch full HD-scherm voor smartphones

Door: Elmar Rekers | 29 mei 2012 12:21

Nieuws

Fabrikant LG heeft een full HD-scherm voor smartphones onthuld. Het display, met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, heeft een pixeldichtheid van 440 ppi. Aanzienlijk meer dus dan het Retina-scherm van Apple (326 ppi op iPhone 4S).

Het scherm is 5 inch groot en heeft een beeldratio van 16:9. Het nieuwe display zal ergens in de tweede helft van 2012 beschikbaar komen voor fabrikanten. Verwacht wordt echter dat LG zelf als eerste met een smartphone op de markt komt die over het HD-beeldscherm beschikt.

AH-IPS

Voor het display maakt LG gebruik van Advanced High Preformance In-Plan Switching (AH-IPS). Dit moet volgens de fabrikant voor een grotere kijkhoek en betere kleurenweergave zorgen. Samen met de 16:9-beeldverhouding claimt LG een ideaal scherm te hebben gemaakt voor het consumeren van media.

LG bracht eerder dit jaar ook al een 5 inch-smartphone uit onder de naam Optimus Vu. Een toestel dat overigens nog niet beschikbaar is in Nederland. Details over het eerste toestel met het nieuwe full HD-scherm worden er momenteel nog niet door LG gegeven.

0 Reactie(s) op: LG bouwt 5 inch full HD-scherm voor smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.