LG brengt buigzaam elektronisch papier in april naar Europa

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 29 maart 2012 13:46

Nieuws

LG bevestigt donderdag dat het begonnen is met de massaproductie van een flexibel display voor e-readers. Dit 'elektronische papier' zal volgens de Koreaanse fabrikant begin april beschikbaar komen in Europa.

Het flexibele display is 6 inch groot en heeft een resolutie van 1025 x 768 pixels. Het scherm maakt onder meer gebruik van de E-Ink-techniek en zal volgens LG dan ook vooral bedoeld zijn voor de volgende generatie e-readers. Het zogenoemde e-paper is 0,7 millimeter dik, weegt veertien gram en kan tot maximaal veertig graden gebogen worden.

"Met dit eerste plastic EPD (electronic paper display, red.) toont LG aan dat ze wederom de reputatie van aanvoerder en innovator waarmaken", vertelt Sang Duck Yeo van LG in het vrijgegeven persbericht. "Met dit product denken wij langzaamaan de markt voor e-books populairder te maken."

Buigzame e-reader

Naast de buigzame eigenschappen, welke worden bereikt door de electrowetting-techniek, is het EPD volgens de LG-topman ook zeer stevig en krasvrij. Zo zou uit verschillende tests blijken. Wat er straks voor een buigzame e-reader betaald moet worden is nog onduidelijk. LG heeft het scherm onlangs beschikbaar gesteld voor Chinese fabrikanten en de eerste consumentenproducten zouden volgende maand al naar Europa komen.

Naast LG werken ook Nokia en Samsung aan buigzame schermen. Wanneer deze fabrikanten met hun eerste resultaten komen is niet bekend. Samsung liet onlangs tegenover Tweakers.net weten dat het nog wel twee tot drie jaar zal duren voor een dergelijk scherm beschikbaar komt.

1 Reactie(s) op: LG brengt buigzaam elektronisch papier in april naar Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 15 januari 2014 19:37 Anoniem
    Als LG dan toch zo haantje de voorste wil zijn, waarom in hemelsnaam dan nog een 6" schermpje!!!??? Belachelijk!
    Dat is toch geen afmeting om op een fatsoentelijke manier een boek te lezen!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.