LG DP1B-mediaspeler

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 30 november 2010 13:27

Apps & Software

Qua uiterlijk zijn bijna alle mediaspelers hetzelfde: zwarte vierkante doosjes die we het liefste zo goed mogelijk verstoppen. LG onderscheidt zich met de DP1B en heeft de speler zo ontworpen dat hij eigenlijk alleen maar in het zicht op uw televisiemeubel kan staan.

De LG DP1B oogt anders dan het gros van de mediaspelers. In plaats van een zwart vierkant doosje, krijgen we een horizontaal apparaat op een voetje. Gemaakt van glanzend kunststof en aluminium. Aan de bovenkant zien we een strip met aanraakgevoelige knoppen voor het bedienen zonder afstandsbediening. Voor de aansluiting naar de televisie is er een HDMI-poort. Televisies zonder HDMI kunnen met composiet worden aangesloten, al is hier een extra meegeleverd kabeltje van 3,5 mm naar composietaansluitingen voor beeld en geluid nodig. Digitale audio kan behalve via HDMI ook via een optische S/PDIF-poort naar uw receiver geloodst worden.

De LG DP1B heeft een apart uiterlijk.

De behuizing van de LG DP1B zette ons even op het verkeerde spoor, de vormgeving doet namelijk denken aan bijvoorbeeld een Squeezebox en we hoopten daarom op een schermpje in het apparaat. Dit blijkt echter niet het geval en we zien alleen een ledje nadat we hem hebben aangezet. Wat we op de televisie zien is een prettig ogende interface. U bedient de speler met een erg fijne afstandsbediening die lekker in de hand ligt, er logisch uitziet en genoeg knoppen heeft. De LG DP1B is gebaseerd op de Sigma SMP8652 chipset en ondersteunt hierdoor alle bestandsformaten die we verwachten. Mkv’s met de veelgebruikte h.264-codering worden afgespeeld en hetzelfde geldt voor ISO’s van dvd’s en blu-rays. Wel ontbreekt bij beide de ondersteuning voor de schijfmenu’s. Handig voor mensen zonder receiver, is dat DTS indien gewenst wordt gedownsampled naar stereo, iets dat lang niet bij alle mediaspelers het geval is. Qua webdiensten vinden we enkel apps voor YouTube, AccuWeather en Picasa. Niet heel veel, maar het onmisbare YouTube is gelukkig aanwezig.

Conclusie

Na relatief onbekende merken als Popcorn Hour en AC Ryan richten ook de traditionele consumentenelektronicafabrikanten als LG zich op de mediaspelermarkt. LG laat met de DP1B een goede indruk achter. De interface van de speler ziet er prettig uit en alle noodzakelijke bestandsformaten worden ondersteund. Over de afstandsbediening zijn we zelfs heel tevreden. Qua webdiensten stelt de DP1B wat teleur, maar het onmisbare en altijd leuke YouTube zit er gelukkig op. Naast de geteste DP1B, is er ook de DP1W die als extra toevoeging 802.11n wifi heeft en 20 euro meer kost.

LG DP1B

Prijs € 109,-

Garantie 2 jaar

Videoformaten Dat, mpg, mpeg, avi, vob, ts, mov, xvid, mp4, mkv, m2t, m2ts, wmv, asf, iso (dvd en blu-ray), divx, m1v, m2v, m4v, dvr-ms, flv, m1s, m2p, ifo, tp, trp, m4t, mts, wmv9, h.264, avc, vc1

Audioformaten Mp3, wma, wav, ogg, aac, m4a, flac, mka, ape, aif, aiff, mp1, mp2, ac3, mpa, mp4a

Afbeeldingsformaten Gif, bmp, jpg, tif, png

Ondertitels Srt, sub, smi, ssa, ass vobsub, pgs

In- en uitgangen Hdmi, s/pdif (optisch), 2x usb 2.0, ethernet 10/100, composiet video en audio via verloopje

Resolutie 480p, 575p, 720p, 1080p

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooie interface

Goede afstandsbediening

Speelt veel af

Minpunten

Geen HDMI-kabel meegeleverd

Composiet en analoge audio via 3,5mm-verloopstukje

Weinig webdiensten

0 Reactie(s) op: LG DP1B-mediaspeler

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.