LG E2250V led-monitor

Door: Michiel de Roode | 20 april 2010 14:46

Internet & Thuis

Led-schermen maken hun opmars: ze zijn dun, energiezuinig en worden steeds beter betaalbaar. LG heeft zijn assortiment ledverlichte beeldschermen uitgebreid met een 21,5- en 23inch-variant. Van de twee nieuwkomers houden we de E2250V in 21,5inch-formaat voor u onder de loep.

Het scherm valt direct op door zijn slanke uiterlijk, de behuizing is slechts 17,5 mm diep. Net als de eerder door ons geteste LG W2486L maakt ook dit scherm gebruik van ‘edge lit wleds’: witte leds aan de randen van het scherm om het hele paneel te verlichten. Het OSD-menu navigeert erg prettig en wordt bediend door middel van tiptoetsen die fraai in de rand van het scherm zijn verwerkt. Grappig is dat het scherm ook als een fotolijstje is neer te zetten, waardoor je de voet niet meer ziet.

In de rand van het scherm zijn tiptoetsen verwerkt.

Beeldkwaliteit

We hebben het scherm getest met een donkere game en een film met donkere scènes om zo het contrast te bepalen. We maken geen gebruik van het dynamisch contrast. Deze staat gelukkig standaard niet ingeschakeld. Het contrast van het scherm is prima, de weergave in de geteste games en Blu-ray-films is goed. De kleurreproductie laat wel wat te wensen over. Voor normaal gebruik is het acceptabel, maar als u foto- of videobewerking wilt doen, is het aan te raden het scherm te kalibreren. Met de standaardinstellingen voeren de blauw- en groenwaardes te veel de boventoon. We kunnen dit gelukkig vrij eenvoudig handmatig in het OSD-menu corrigeren. Na het kalibreren was de kleurreproductie uitstekend. De weergave van zwart en andere donkere tinten is mede door het goede contrast dik in orde. Als u in een donkere ruimte aan het werk bent, kunt u wel iets lichtlekkage waarnemen aan de randen. Over het algemeen zult u hier weinig tot geen last van hebben.

Het scherm maakt gebruik van een TN-paneel, dit brengt de gebruikelijke voor- en nadelen met zich mee. Zo is de responsetijd goed, maar is de inkijkhoek daarentegen matig. Dit is helaas inherent aan een scherm met een TN-paneel.

Het scherm is zonder de voet tevens neer te zetten zoals een fotolijstje.

Extra’s

Het scherm heeft een handige aantal extra’s. Zo wordt er software bij de E2250V geleverd die een ‘dualweb’-functie en een filmmodus mogelijk maken. Met de dualweb-functie kunt u eenvoudig twee applicaties naast elkaar op het scherm tonen, bijvoorbeeld een Word-document links en een webbrowser rechts. Windows 7 beschikt al over een dergelijke functie, maar als u met Windows Vista of XP werkt kan deze functie wel een meerwaarde zijn. De filmmodus geeft de mogelijkheid om de rest van het scherm te dimmen als u bijvoorbeeld een YouTube-filmpje kijkt. Het scherm heeft verder een aantal handige mogelijkheden die we terugvinden in het OSD-menu. De voornaamste optie is de mogelijkheid om resoluties met een 4:3-beeldverhouding op een correcte manier weer te geven. Verder kan het scherm kan indien gewenst de helderheid automatisch laten aanpassen, aan de hand van het omgevingslicht. Deze optie staat standaard uit, net als het dynamisch contrast.

Conclusie

LG brengt naast de E2250V hetzelfde scherm in een 23inch-uitvoering op de markt, de E2350V. De door ons geteste E2250V is in ieder geval een aanrader. Het scherm heeft helaas wel een aantal gebreken. De standaard kleurreproductie en de inkijkhoek vallen wat tegen. Ook het feit dat het scherm geen mogelijkheid heeft tot wandmontage is jammer. Daar staat tegenover dat het scherm een prima contrast, voldoende aansluitingen, een FullHD-resolutie en een laag energieverbruik heeft. Daarnaast valt de prijs erg mee voor een scherm met led-verlichting. Al met al een goed scherm voor de prijs die u betaalt.

LG E2250V

Straatprijs € 190,-

Garantie 3 jaar

Led-techniek Edge WLED

Beelddiagonaal 55 cm / 21,5 inch

Dot pitch (pixel pitch) 0,248 mm

Type paneel TN

Aansluitingen D-Sub, DVI, HDMI

HDCP Ja, over DVI en HDMI

Natuurlijke resolutie 1920 x 1080 (Full HD)

Beeldverhouding 16:9, aanpasbaar naar 4:3-verhouding

Contrastratio Standaard: 1000:1 standaard; dynamisch: 5.000.000:1

Helderheid 250 cd/m²

Responstijd Zwart-wit: 5 ms; grijs-grijs: onbekend

Omvang incl. voet (B x D x H) 52,6 x 19,8 x 40,8 cm

Gewicht 2,8 Kg

Energieverbruik Volgens fabrikant: 28 watt maximaal, 1 watt slaapstand; gemeten: 23,6 watt

Meegeleverde kabels DVI, VGA en voeding

Opmerking Geen wandmontage, afneembare voet, externe voeding, hoofdtelefoonaansluiting

Oordeel 8/10

Pluspunten

Full HD-resolutie

Laag energieverbruik

Fraai dun scherm

Goed contrast

Minpunten

Geen wandmontage

Standaard kleurreproductie

Gebruikte apparatuur

Videokaart Sapphire Radeon HD5870

Processor Intel Core i7-965 Extreme @ 3,2 GHz

Moederbord ASUS Rampage II Gene (Intel X58-chipset)

Geheugen Kingston 6 GB DDR3 1600 MHz (KHX1600C8D3K3/6GX)

Optisch station LG GGC-H20N-L

Energiemeter Voltcraft Energy Monitor 3000

Besturingssysteem Windows 7 Home Premium (64 bit)

0 Reactie(s) op: LG E2250V led-monitor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.