LG Mouse Scanner LSM-100

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 22 mei 2012 12:35

Overige elektronica

Wie al wat langer bezig is met computers, kan zich de handscanners vast nog wel herinneren. Scannen deed u door de scanner zelf in stroken over het papier te bewegen. Dat ging nooit echt goed, want het moest op een heel gelijkmatige snelheid gebeuren. De LG Mouse Scanner is een handscanner in een modern jasje, gecombineerd met een muis. Werkt het concept inmiddels wel vlot?

Eigenlijk vinden we de combinatie van scanner en muis maar vreemd. De onderkant van een muis verzamelt immers al het vuil dat eventueel op het bureau ligt. Als muis is de Mouse Scanner niet fijn. Hij is net te groot en er zit een ronding in die op geen enkele manier aansluit op onze handen. Aan de onderkant zien we twee optische sensoren die gebruikt worden voor de oriëntatie tijdens het scannen. In de normale muismodus is er maar één sensor actief. Daarnaast zien we de scanner zelf, de glasopening meet 53 x 21 mm. Nadat u op de scanknop drukt, wordt het scherm zwart. Het is vervolgens de bedoeling dat u de muis over het te scannen oppervlak beweegt. Dat kan gelukkig best snel als we het vergelijken met de handscanners van weleer, en het hoeft ook niet heel gelijkmatig. Zolang het venstertje groen blijft, gaat het goed.

Een nadeel is dat een te scannen object zoals een tijdschrift, door de stroeve voetjes en de muisdraad al snel een stukje beweegt. De scan is dan verpest doordat de afbeelding deels vervormt. Ook als het te scannen vel absoluut niet beweegt, wordt een afbeelding toch nooit echt mooi en zijn er kleine vervormingen te zien, waarschijnlijk als gevolg van de constante autocorrectie. Het scannen van kleine zaken als visitekaartjes of kassabonnetjes gaat beter. Hiervoor levert LG tevens een muismat met doorzichtige overlay mee. Het scannen van tekstdocumenten waarbij u vooral in de tekst bent geïnteresseerd, gaat goed. Daar lijkt de Mouse Scanner ook voor gemaakt, want hij heeft razendsnelle OCR (Optical Character Recognition, optische tekenherkenning) waarna tekst naar het klembord wordt gekopieerd. U kunt het dan in bijvoorbeeld Word plakken. De kwaliteit van de OCR is prima, in een pagina tekst van 500 woorden vonden we slechts 2 foutjes. Ook de opmaak wordt redelijk goed meegenomen, zodat er bijvoorbeeld echt tabellen worden ingevoegd in Word.

Conclusie

Wie denkt dat hij met de LG Mouse Scanner een goede combinatie van muis en allround scanner krijgt, komt bedrogen uit. Als muis is hij te oncomfortabel en voor het scannen van fotomateriaal of andere grafische zaken is dit absoluut niet het juiste apparaat. Foto's zullen altijd wat vervorming in zich hebben en dat lijkt ons niet de bedoeling. Het apparaat is wel geschikt om snel iets als visitekaartjes of kassabonnetjes te scannen. Bij het scannen van tekstdocumenten waarbij de beeldkwaliteit niet veel uitmaakt, is het apparaat wel in zijn element. De OCR werkt prima en neemt zaken als tabellen netjes over. Een apparaat voor een heel specifieke (zakelijke) doelgroep dus. Verwacht in ieder geval niet dat de flatbedscanner de deur uit kan.

LG Mouse Scanner LSM-100

Prijs € 95,-

Scanresolutie Maximaal 320 dpi

Scanafmeting Scannen tot A3-formaat

Oordeel 6/10

Pluspunten

Scansnelheid redelijk hoog

OCR werkt goed

Minpunten

Geen fijne muis

Afbeeldingen altijd deels vervormd

0 Reactie(s) op: LG Mouse Scanner LSM-100

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.