LG OLED55E7N - Fantastisch en gebruiksvriendelijk

Door: Eric Beeckmans | 06 september 2018 13:10

LG OLED55E7N review
Review

De LG OLED55E7N belooft veel goeds in een bijzonder dunne behuizing, maar hoe goed is deze OLED-televisie nou werkelijk? Wij mochten deze LG tv uitgebreid testen.

LG OLED55E7N

Prijs
1.399 euro
Schermtype
OLED
Schermdiagonaal
55 inch, 140 cm
Resolutie
3840 x 2160 pixels
HDR
HDR10, Dolby Vision, HLG-standaard
Beeldfrequentie
100 Hz
Connectiviteit 4 x HDMI, 3 x USB, bluetooth, CI+-slot, Optische audio-uitgang, Ethernet-LAN, 3.5mm koptelefoonuitgang
Smart TV
webOS 3.5
Soundbar
60 Watt Website
www.lg.com
9,5
Score
95
Score: 95
 • Pluspunten
 • Goede ingebouwde soundbar
 • Ondersteunt veel HDR-standaarden
 • Rijke kleurweergave
 • Ruime kijkhoek
 • Minpunten
 • Prijs
 • Kleurstrepen mogelijk in donkere scenes
 • Niet zo helder als top-LCD modellen

Het superslank OLED-scherm komt mooi tot zijn recht in het ‘Picture on glass’ design met zijn fijne, transparante omkadering en mooie horizontale accentlijnen van de soundbar.

LG OLED55E7N review

Aansluitingen

De tv is prima uitgerust met vier HDMI-aansluitingen, die allemaal klaar zijn voor Ultra HD en HDR-bronnen. Drie stuks staan opzij, één staat achteraan en wijst naar de wand. Er zijn geen analoge aansluitingen meer, maar die zal je vermoedelijk niet missen. De hoofdtelefoonaansluiting is moeilijk te bereiken achteraan, maar de E7N is ook uitgerust met Bluetooth zodat je een draadloze hoofdtelefoon kunt gebruiken.

Beeldkwaliteit

Bij een OLED-scherm geeft elke pixel zelf licht, en kan individueel uitgeschakeld worden zodat hij perfect zwart is. OLED-tv’s hebben daardoor een ongeëvenaard, bijna oneindig contrast. Deze LG is bovendien uitstekend gekalibreerd, zodat de beeldkwaliteit van referentieniveau is. Natuurlijke, rijke kleuren combineert hij met perfecte huidstinten en diep contrast voor levendige, bijna tastbare beelden. Het toestel zet al je bronnen (dvd-speler, spelconsole, digitale tv, enzovoort) om naar Ultra HD resolutie, werkt ruis en andere beeldfoutjes weg en toont netjes alle detail. Bij snel bewegende beelden levert het OLED-paneel veel detail, zonder overdreven wazige of dubbele randen.

LG OLED55E7N review

In zeer subtiele kleurovergangen of erg donkere beelden kan je soms vage strepen of blokken zien. Het effect is minder storend dan op vorige modellen, en komt gelukkig ook veel minder voor. Waar vorige OLED-tv’s nog wat zwartdetail verborgen, is dat probleem op de E7N zo goed als volledig weggewerkt.

HDR

OLED-schermen zijn met hun perfecte zwartwaarde en enorm contrast een geweldige keuze voor HDR. Ze combineren dat bovendien met een enorm rijk en uitgebreid kleurpalet waardoor HDR-content echt tot zijn recht komt. Enkel op vlak van lichtopbrengst moeten ze de allerbeste LCD-tv’s laten voorgaan. Dat is vooral zichtbaar in overwegend heldere beelden (denk aan sneeuwlandschappen) omdat OLED-technologie dit soort beelden donkerder weergeeft dan ze moeten zijn. LG gebruikt Active HDR om dit deels tegen te gaan.

Nog een HDR-troef van LG is dat ze erg veel standaarden ondersteunen: HDR10, HLG en Dolby Vision. Zo geniet je van de beste HDR-content, zowel op Netflix, Amazon Video, YouTube als Ultra HD Blu-ray. Later komt daar mogelijk nog Technicolor bij. Dat maakt het toestel een veilige keuze naar de toekomst toe.

Smart TV

WebOS 3.5 is een uitstekend smart tv platform dat je op overzichtelijke en speelse wijze toegang biedt tot alle bronnen, apps en functies. Je kunt de tegels op het Home scherm ordenen zodat je al je favorieten onmiddellijk terug vindt.

LG OLED55E7N review

Remote

LG rust zijn WebOS-tv’s uit met de Magic Remote. Deze versie is iets luxueuzer dan de andere modellen, maar werkt verder identiek. Door te wijzen naar het scherm beweeg je een cursor op het scherm. De remote volgt je bewegingen erg nauwkeurig, en je hoeft er weinig moeite voor te doen. Zo klik je snel de gewenste tegels aan, of navigeer je vlot door de menu’s. Vind je dat gedoe met aanwijzen maar niks, dan zijn er nog genoeg toetsen aanwezig op de remote om je tv op de klassieke manier te bedienen. De remote is uitgerust met een microfoon waarmee je zoekopdrachten kunt inspreken, en heeft specifieke toetsen voor Netflix en Amazon.

Geluidskwaliteit

Die horizontale grille onderaan verbergt een stevige 60 Watt soundbar. Die presteert erg goed, zowel met filmsoundtracks, dialogen als muziek. De laagweergave is prima en het hoog is goed gedetailleerd. De televisie ondersteunt Dolby Atmos geluid, maar deed dat aanvankelijk enkel via USB en streamingbronnen, niet via de HDMI-ingangen (zoals bijvoorbeeld van een Blu-ray-speler). Een firmware update heeft dat opgelost. Dolby Atmos levert op deze soundbar een hoorbaar, zij het subtiel surround-effect. Wie de volle glorie van een Atmos-ervaring zoekt, is nog steeds aangewezen op een externe oplossing. LG biedt op dit model ‘Magic Tuning’, een korte, eenmalige procedure waarbij je de microfoon van de remote gebruikt om de klank aan te passen aan de akoestiek van de kamer.

LG OLED55E7N review

Conclusie

Ben je op zoek naar een televisie die de ultieme filmervaring naar de woonkamer brengt? Of ben je een sportliefhebber die zich graag in het stadion waant? Game je graag in het groot? Voor alle drie heeft deze LG OLED-tv de unieke combinatie van kwaliteiten in huis. Je betaalt er wel een premium prijs voor.

Met de OLED55E7N haal je op de eerste plaats LG’s fantastische OLED beeldkwaliteit in huis. Perfect zwart, ongelooflijk contrast, en rijke, levendige kleuren zorgen voor een fantastisch beeld zeker als je de nieuwste HDR-content of games bekijkt. De ingebouwde soundbar vult het beeld aan met uitstekende, volle klank met een goede bas en heldere dialogen. Gamers zullen in hun nopjes zijn met de lage input-lag. Al die kwaliteiten zitten ook nog eens in een aantrekkelijk design dat het ultraplatte OLED-scherm knap in de kijker zet. De Magic Remote en WebOS 3.5 maken er een gebruiksvriendelijke en moderne televisie van.

0 Reactie(s) op: LG OLED55E7N - Fantastisch en gebruiksvriendelijk

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.