LG onthult 55 inch oled-tv voor Europa

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 24 mei 2012 12:56

Nieuws

LG heeft donderdag de eerste oled-tv onthult voor de Europese markt. De EM9600 heeft een display van 55 inch en zal aanvankelijk "in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen."

De elektronicafabrikant deed het definitieve ontwerp van het tv-toestel uit de doeken tijdens een evenement in Monaco. Hier presenteerde LG de nieuwe televisies die dit jaar op de markt zullen komen. Het paradepaardje was zonder meer de 55 inch oled-tv, waarmee LG meent de eerste televisie met oled-scherm in Europa te lanceren.

"LG heeft de ambitie om dé marktleider te worden in de opkomende oled-markt. Daarom introduceren wij vandaag als eerste in Europa de oled-tv en zorgen wij er zo voor dat mensen spontaan een link leggen tussen de oled-tv en LG," aldus Havis Kwon, voorzitter van de raad van bestuur en ceo van LG Home Entertainment.

Color Refiner

De EM9600, die begin dit jaar als prototype op de CES werd getoond, beschikt over de Color Refiner-technologie. Dit zorgt volgens LG voor een consistente en natuurlijke kleurenweergave. Naast de standaard kleuren rood, groen en blauw maakt de 4-Color Pixel-technologie gebruik van een witte subpixel om de kleurweergave te optimaliseren.

De oled-tv is slechts vier millimeter dik en heeft een beeldverversingssnelheid van 0,02 milliseconde. Wanneer de televisie precies op de markt gaat komen en wat deze gaat kosten is volgens LG nog onduidelijk. Wel weet de fabrikant te melden dat de EM9600 aanvankelijk in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zal zijn in een select groepje Europese landen. Later dit jaar zal de beschikbaarheid worden uitgebreid.

0 Reactie(s) op: LG onthult 55 inch oled-tv voor Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.