LG verkoopt recordaantal smartphones

Door: Elmar Rekers | 24 april 2013 15:20

Nieuws

LG heeft in het eerste kwartaal van 2013 meer smartphones verkocht dan ooit tevoren. In totaal gingen er 10,3 miljoen Zuid-Koreaanse mobieltjes van de hand. Desondanks zag het bedrijf de winst fors dalen.

LG presenteerde dinsdagnacht zijn kwartaalcijfers. Hieruit werd duidelijk de mobiele divisie van het bedrijf in de eerste drie maanden van 2013 een omzet draaide van 2,2 miljard euro. LG zegt dat de gunstige verkoopcijfers met name te danken zijn aan telefoons als de L Series II, Nexus 4 en de Optimus G (review).

Optimus G Pro

De wereldwijde uitrol van de Optimus G Pro moet de verkoop volgens LG nog verder gaan opstuwen. Onduidelijk is echter of dit vlaggenschip ook beschikbaar zal komen in Nederland. Hoewel de verkoop van LG-mobieltjes dus flink in de lift zit (ruim een verdubbeling ten opzichte van Q1 2012) blijft de fabrikant nog ver achter bij marktleiders Apple en Samsung.

Naast de smartphones, zag LG ook het aantal verkochte lcd-tv’s stijgen. Toch daalde de omzet van deze bedrijfstak, waardoor er een totaalomzet van 9,7 miljard euro werd gedraaid. De totale winst kwam uit op ruim 15 miljoen euro, terwijl in dezelfde periode een jaar eerder nog een nettowinst van zo’n 171 miljoen euro binnengehaald.

0 Reactie(s) op: LG verkoopt recordaantal smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.