LG Watch Urbane - Groot, dik en saai

Door: jason-cross | 29 juni 2015 14:03

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Deze metalen versie van de G Watch R probeert om een topklasse ontwerp naar Android Wear te brengen. Maar slaagt het daar ook in?

Prijs:

$350

Website:

www.lg.com

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Helder scherm
  • Als eerste geleverd met Android Wear 5.1
  • Minpunten
  • Dik en zwaar
  • Geen omgevingslicht sensor

Het beste en slechtste aan Android Wear-horloges is dat ze allemaal op het elementaire platform van Google draaien. Horlogemakers kunnen hun eigen wijzerplaten toevoegen en misschien een app of twee, maar ze kunnen geen skin over Google's standaard interface heen zetten zoals telefoonfabrikanten dat kunnen. Lees ook: Apple Watch review - Heeft Apple opnieuw succes in handen?

Het biedt over de hele lijn een consistente ervaring en er zijn snelle software updates, maar er wordt veel verantwoordelijkheid bij de hardware fabrikanten gelegd: je moet innovatief zijn met de hardware. De Watch Urbane van LG probeert de Wear-markt klasse te geven met een stijlvolle volledig metalen kast en gestikte lederen band, maar het is uiteindelijk niet veel meer dan een soort kitscherige Las Vegas-stijl.

Groot, dik, saai

De Urbane is groot. Ongeveer even groot als de G Watch R en iets dikker, maar er wordt minder goed gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Het ronde plastic OLED-scherm is even groot (1.3 inch met een resolutie van 320x320), maar terwijl de G Watch R cijfers en markeringen op de brede rand rondom de wijzerplaat heeft staan voor een sportieve look, is die van de Urbane leeg. Het horloge is vrij zwaar (67 gram) en met zijn formaat van 52mm zal hij niet goed om een dunne pols passen.

De verhouding tussen het formaat van het scherm en dat van de kast is niet goed. Vergelijk dit eens met de Moto 360, die een groter scherm (1.56 inch) in een ronde kast van 46mm heeft zitten die slechts 49 gram weegt. Je zou kunnen zeggen dat een heleboel analoge horloges veel ruimte om hun wijzerplaat hebben, maar dergelijke argumenten zijn discutabel; zulke horloges vereisen namelijk geen interactie en je hoeft er geen notificatietekst op te kunnen lezen.

De meningen verschillen wat betreft de stijl van de kast. Ik heb het horloge aan verschillende mensen laten zien en sommige vonden het er stijlvol uitzien, terwijl anderen het goedkoop en kitscherig vonden. Ik hoor bij de tweede groep. De Urbane ziet eruit als een amateuristische imitatie van een chique horloge; iets wat je van een "Rollecks" van 50 euro zou verwachten.

Ondanks het feit dat de Watch Urbane een kleiner scherm heeft, is het horloge veel groter dan de Moto 360.

Het totale effect is een horloge dat gedomineerd wordt door de metalen behuizing met een wijzerplaat die te klein lijkt. Het is zo ongeveer het grootste horloge dat ik om mijn relatief dunne pols kan krijgen.

Het beste aan het ontwerp van de Urbane is dat hij zowel in zilver als goud verkrijgbaar is (meer een soort roze-gouden of champagne-gouden kleur, en als we op de prijs afgaan, zal er niet veel echt goud in zitten). Voor sommigen is die gouden kleur echt belangrijk. Maar het is zelfs niet het enige gouden Wear-horloge dat er op de markt is. De champagne-gouden Moto 360 kun je kopen voor 210 dollar, aanzienlijk minder dan de 350 dollar die je voor de Watch Urbane moet neertellen. Ik heb wat rondgevraagd bij collega's en vrienden en het blijkt dat vooral vrouwen in de gouden kleur geïnteresseerd zijn, maar helaas is dit horloge voor de meeste vrouwen veel te groot.

0 Reactie(s) op: LG Watch Urbane - Groot, dik en saai

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.